Z druhé strany hladiny - Podunajsko

Kategorie: Všeobecné

Výstava fotografií - Peter Áč
Výstava bude slavnostně zahájena v rámci festivalu TSTTT 27. listopadu v 17 hodin, potrvá do 14. 12. 2008.
Voda mě vždy fascinovala. Už tehdy ve mně vzklíčila touha poznat tajemný svět pod stříbřitou vodní hladinou, jež mě pronásleduje dodnes.V šedesátých letech nastal v mém životě zlom. S vlastnoručně vyrobenou primitivní technikou jsem se vydal pod vodní hladinu. Od těch dob až dodnes mě doprovázel fotoaparát ve vodotěsném obalu. Zpočátku jsem byl unešen potápěním v exotických mořích, ale těžiště mého celoživotního úsilí bylo v sladké vodě.
Jako biolog, vědecký pracovník - etolog, jsem studoval chování zvířat a jako fotografa mě stále žene vášeň udělat výjimečné záběry ze života ryb, z prostředí, které je nám suchozemcům vzdálené a málo známé. Každý fotografický snímek, každé setkání je jedinečné a každý okamžik je neopakovatelný a nenávratný.
Po čtyřicet let jsem za každého počasí a v každém ročním období objevoval neznámý sladkovodní svět a jeho obyvatele. Uplaval jsem nekonečné kilometry nebo mrznul bez pohybu na hladině, protože jsem svojí přítomností nechtěl vyrušit tajemný rituál života ryb a shromažďoval jsem poznatky i fotografie. Fotografie jsou pořízeny pod vodou a bez počítačové animace.

Celý program festivalu zde http://www.kkuh.cz/slavnosti_festivaly/tsttt.php

Levák Bob, 27.11.2008

Diskuse k bleskovce