Informace ke stavu řešení jednotné MP a P povolenky

Kategorie: Všeobecné

"Primárním cílem tohoto návrhu je nejen sjednocení přístupu k rybolovu pro všechny členy ČRS, ale i výrazné snížení cen současných celosvazových povolenek a značné rozšíření možností rybolovu držitelům územních povolenek za relativně nízkého navýšení jejich ceny. Zároveň by došlo k významnému omezení počtu druhů povolenek, a tím i zjednodušení jejich distribuce, výroby, vyúčtování atd. Vše samozřejmě za současného zachování oddělení pstruhových a mimopstruhových povolenek."

Více: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/1484-informace-ke-stavu-reseni-jednotne-mp-a-p-povolenky

MAXXSKATER, 9.2.2024

Diskuse k bleskovce

BoMik - Profil | Čt 15.2.2024 20:50:55

boticar >> dobrou chuť, kdybys věděl v čem to plave a co je v rybách uloženo šel by sis raději koupit o 100 procent zdravějšího lososa z EKO farem nebo zamraženého kapra z RUSKA vrámci světového bojkotu ruské EKONOMIKY ...
Ale letos si tedy zaškrábe i karasy stříbřité od 3 cm !!!

BoMik - Profil | Čt 15.2.2024 17:22:24

tomvec >> přidej tam denně 20 kg karase stříbřitého, ta povolenka se musí rentovat. 2550 kg je málo ???!!! Kde máš krmení, benzín, nástrahy a hodinovou mzdu, kterou bys vydělal místo sezení u vody.
Mě tedy bude zajímat hooodně podrobný výstup z RISU a opravdu podrobná analýza násadového plánu, vysazené skutečnosti a zdůvodnění deficitu ve vysazování všech ryb na všech revírech ČRS. KG infa jsou k ničemu, to je pouze na obelhaní členů MO, co se zajímají. Do minulosti se raději dívat nebudu, protože ...

BoMik - Profil | Čt 15.2.2024 17:18:28

ALL - RADA peníze nepotřebuje, ta si čubla již zarybněné revíry a přerybněné KAPREM. Co jí pochybí si vytáhne ze společného.

boticar - Profil | Út 13.2.2024 7:31:18

Martin M. >> Taky za to můžou ženský. Ono narazit na takovou, která toleruje škrábání cejnů v panelákové kuchyni zase tolik není (čest výjimkám). Pak je tu druhá věc - ono je vcelku jedno, co si o zarybňování kaprem/duhákem myslím, ale když to v té vodě už plave a zabírá to, tak bych byl debil, kdybych si to čas od času nevzal. Ono kuře od Babiše oproti tomu zase taková výhra není.

Martin M. - Profil | Po 12.2.2024 9:15:44

ovčák >> mysleni se samo zmeni, lidi nebudou zvykli zabijet a kuchat zvirata. To se tyka i Vanoc. I proto to uz ted vidis casteji jak rikas u starsi generace, protoze to jsou jeste chlapi, kteri doma klupnou kralika nebo slepici, to mladsi generace uz tolik nesvedou.

ovčák - Profil | Ne 11.2.2024 22:22:13

rybář-chodec >> Ahoj. Donedávna jsem byl taky pro razantní snížení ponechaných ryb. Teoreticky by se výrazně snížily náklady na nákup kaprů, reofilky jsou dle zarybňovacího plánu, takže by neubyly a díky menší konkurenci všudypřítomného kapra by se jim možná i líp dařilo. Možná by to pomohlo i dravcům.
Prakticky si myslím, že nenažranci by jen míň zapisovali a když by neměli kapra, na kterým se, naštěstí, spousta z nich realizuje, začali by chytat druhy, který nechávali doteď na pokoji. Ve finále by to možná bylo horší než teď.
Až u nás vymře myšlení z dob socíku, nebude potřeba plnit mrazáky, nosit nadbytečný ryby do práce, krmit slepice a nevím co ještě. A u vody vídám, že potřeba co nejvíc toho odnýst převládá u starších ročníků.

likin - Profil | Ne 11.2.2024 15:45:18

Tak to co mne zajímá už tady bylo probráno. Nebudu přidávat, ovšem co mne opravdu pobavilo je tato pasáž : Děkujeme všem členům ČRS, kteří se o problematiku zajímají a kteří nás o pohybu zkreslených informací ve veřejném prostoru informovali. Děkujeme, že Vám není dění v ČRS lhostejné.
Vážená rado, tyto zkreslené a nepodložené informace máte na talíři a hlavě jen a jen Vy. Poskytujte jasné a včasné informace a vyhnete se dohadům.

LojzaH - Profil | So 10.2.2024 23:56:26

iva >> jediné co můžu napsat je to jak to vidím já, MO jsme převzali ve stavu - 6 000 000 Kč dostali jsme to i přes neshody a osočování že stany členů do stavu - 1 200 000 které už prostě nemáme, teď žádáme o půjčku. Teď se těžko popisuje v jaké jsme situaci a do toho RIS a řešení zvedajících se nájmů. Když to napíšu zjednodušeně je tu 9 chlapů kteří proto udělají maximum, tak možná trochu empatie a štěstí nic víc. Děkujeme.

tomvec - Profil | So 10.2.2024 22:27:25

rybář-chodec >> ve sporu určitě nejsme. Já jsem pro omezení všemi deseti. A značné. Razantně bych zavedl limit na počet všech ponechaných ryb, které mají stanovenou miru (kromě kapra a amura, tam může zůstat třeba těch 40ks) a u bílé ryby která nemá stanovenou míru dát limit 1kg na den a třeba 50kg na rok.

rybář-chodec - Profil | So 10.2.2024 22:17:31

tomvec >> ten druhý post jsem psal trochu s nadsázkou, ale nemyslím si, že jsme v rozporu. Skutečně bych ten limit zásadně snížil. S tím, že to ráda rybářů chápe tak, že se jim povolenka musí vyplatit, se setkávám dost často. Bohužel. Nevím, jak to změnit. Snad jedině vzděláváním, osvětou a společenským tlakem (klidně i reklamní kampani). Jinak já bych jako prostý člen ČRS možnost kombinované povolenky využil ihned, už jsem to psal i jinde

tomvec - Profil | So 10.2.2024 21:23:57

rybář-chodec >> postihy? To bys je musel chytit. A legálně si můžeš odnést 7kg denně. Takže když budeš bílou rybou krmit slepice, můžeš si za rok odnést 2555kg ryb. I kdybych to bral jakože 50,- za kilo bílé ryby, tak to dělá 127750,-.Nebo si můžu vzít 40ks vyjmenovaného druhu ryby. Při 2kg za kus a zmíněných 350,- ta kilo to dělá hezkých 28000, - A kačky za povolenku máš zpět.