Reakce ředitele ČIŽP na výzvu ekologické organizace Zelený kruh k jeho odstoupení

Kategorie: Všeobecné

Velmi mě mrzí nejenom za Českou inspekci životního prostředí, ale i osobně, že vyšetřování havárie na Bečvě trvá dlouho. Ale jak jsem už v minulosti řekl, havárii vyšetřuje Policie ČR a ČIŽP nemá žádný vliv na to, jak dlouho to potrvá. Snažíme se o maximální součinnost. Rád bych vyzval všechny, aby svá hodnocení nečinili v rámci neukončené kauzy a to pouze na základě názorů a domněnek některých odborníků a toho, co a jak se píše v médiích. Pokud by se po vyšetření kauzy zjistilo, že inspekce skutečně v něčem pochybila, byla by odpovědnost ředitele na stole.

Co se týká oddělení CITES, jeho zaměstnanci, včetně vedoucí, se na podzim loňského roku rozhodli ukončit pracovní poměr na inspekci. Veřejně jsem deklaroval, že agendu CITES bude inspekce v rámci zákona zajišťovat i nadále a chod oddělení bude zajištěn. To se také stalo. K práci týmu jsem měl své výhrady a také jsem řekl, že detaily z pracovně-právních vztahů a z interní komunikace rozhodně nebudu ventilovat do médií. Vyjádření ke změnám v oddělení CITES je uvedeno zde: ČIŽP: Aktuality - Vyjádření České inspekce životního prostředí ke změnám v oddělení CITES (http://www.cizp.cz/Vyjadreni-Ceske-inspekce-zivotniho-prostredi-ke-zmenam-v-oddeleni-CITES.html ).

Jsem vyzýván, abych vyvodil z výše uvedeného osobní odpovědnost. Vzhledem k tomu, že trvám na tom, že postup ČIŽP je a byl v případě kauzy Bečva zvládnutý a transparentní (ČIŽP: Aktuality - Prohlášení ředitele ČIŽP ke „kauze Bečva“ + Nejčastější otázky a odpovědi + Mediální výstupy (http://www.cizp.cz/Prohlaseni-reditele-CIZP-ke-kauze-Becva-Nejcastejsi-otazky-a-odpovedi-Medialni-vystupy.html ) a navíc jde o neukončenou živou kauzu, a že agenda CITES je a nadále bude na ČIŽP zajištěna, nevidím důvod ke své rezignaci.

Ing. Erik Geuss, Ph.D.
ředitel ČIŽP

Společná tisková zprávy Arniky a Zeleného kruhu: http://zelenykruh.cz/ekologicke-organizace-zadaji-odstoupeni-reditele-cizp/

Zdroj: http://cizp.cz/Reakce-reditele-CIZP-na-vyzvu-ekologicke-organizace-Zeleny-kruh-k-jeho-odstoupeni.html

MAXXSKATER, 24.3.2021

Diskuse k bleskovce

nofish - Profil | Ne 28.3.2021 20:20:00

Bacha San >> Dojede tam Dušan, co byl teď v televizi a dá jim pokutu s bločkem....
Nic se nezmění, Když jsem tu psal, že pokud někoho nechytili hned, že už se to nevyřeší, byl jsem za blba... já už s ČIŽP jednal, děkují, už nikdy více, to raději zavolat nějakého začátečníka "reportéra" z tv h@vna, to je větší šance že se něco dostane na veřejnost a vyřeší.
Až vyjde posudek na někoho konkrétního, ten si zase zaplatí nezávazný posudek jinde a ten bude tvrdit opak.

F. - Profil | Ne 28.3.2021 14:35:03

F16 >> hned jak bude nezávislá policie i soudy, ale to ještě potrvá, páč do toho stadia musíme morálně dospět

Dědek - Profil | Čt 25.3.2021 22:09:57

F16 >> kdyby to mohlo být jiné, tak se tam něco za 30 let změnilo...

F16 - Profil | Čt 25.3.2021 22:06:44

Fishky >> F. - 25.3.2021 21:28:49 >> myslíš si, že až tam bude někdo jiný, ve službách jakékoliv jiné moci, že to bude jiné ?

F. - Profil | Čt 25.3.2021 21:28:49

Jejda, další, co nikdy, nikdy, nikdy neodstůpí, tak si to všichni zapamatujte?

potočák 62 - Profil | St 24.3.2021 21:23:57

Na každou svini se vaří voda a doufám, že pod kotlem na Geusse je už zatopeno. Petrův Zdar