Podle Transparency International může vyšetřování otrávené Bečvy posunout whistleblower

Kategorie: Všeobecné

Jsou to skoro dva měsíce, co se řeknou Bečvou prohnala kyanidová otrava. Viníka zatím nevíme, a jak prohlásil zlínský státní zástupce Petr Bareš, který má případ na starosti, šance na vypátrání pachatele je pouhých 20 %. Podle neziskové organizace Transparency International vybízí případného oznamovatele zevnitř soukromé či veřejné sféry, aby pomohl do případu vnést světlo. Využít může zabezpečený formulář (https://www.transparency.cz/chci-nahlasit-korupci/ ).

K úspěšnému posunu v případu může kromě otevřené debaty přispět v trestní rovině zejména informace od oznamovatele (insidera,

K úspěšnému posunu v případu může kromě otevřené debaty přispět v trestní rovině zejména informace od oznamovatele (insidera, whistleblowera) zevnitř soukromé či veřejné sféry, který může dodat potřebné klíčové důkazy a do celé kauzy vnést světlo, píše Transparency International.

) zevnitř soukromé či veřejné sféry, který může dodat potřebné klíčové důkazy a do celé kauzy vnést světlo, píše Transparency International.
Transparency má dlouhodobou zkušenost s ochranou oznamovatelů a může jim nabídnout ochranu identity, právní servis a podporu a zprostředkování kontaktu s příslušnými orgány (v tomto případě s orgány činnými v trestním řízení a orgány ochrany přírody).

Zdroj: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/podle-transparency-international-muze-vysetrovani-otravene-becvy-posunout-whistleblower

MAXXSKATER, 18.11.2020

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.