Vodácké a turistické organizace chtějí změnit vodní zákon

Kategorie: Všeobecné

V Poslanecké sněmovně se aktuálně projednává novela vodního zákona, ve které jsou i pozměňovací návrhy od vodáckých a turistických organizací. Chtějí, aby se zlepšily podmínky na řekách a to převážně na jezech.

„Často se na řekách objevují situace, kdy se přijede po veřejné vodní cestě k příčné překážce, kterou nelze nijak překonat, a to ani po břehu. Oplocení díla obvykle zasahuje až do vody a znemožňuje výstup, případně opětovný nástup a ještě je doplněno cedulemi Zákaz vstupu. Co má ale dělat vůdce plavidla, pokud přijede po veřejné vodní cestě? Mělo by mu být umožněno dílo přenést, aby mohl pokračovat dále. Nelze řeku zablokovat jednotlivcem a neumožnit překonání pro tisíce lidí,“ sděluje Petr Ptáček z Asociace vodní turistiky a sportu, která zastupuje na 685 000 registrovaných osob z organizací Junák – český skaut, Klub českých turistů, Český svaz kanoistů, Svaz vodáků ČR, Asociace turistických oddílů mládeže a Sdružení sportovních svazů České republiky.

Zdroj: https://www.nase-voda.cz/vodacke-a-turisticke-organizace-chteji-zmenit-vodni-zakon/

MAXXSKATER, 14.9.2020

Diskuse k bleskovce

sumec 1950 - Profil | St 16.9.2020 22:43:39

To teprve budete koukat,co všechno umějí jednotlivci zařídit.Za pár let už nebudeme smět k vodě všichni.Až na těch pár jednotlivců.