Rybářská stráž na Orlíku provádí kontroly lovících i v zimě

Kategorie: Všeobecné

Hlavní rybářská sezóna již skončila, ale rybářská stráž musí zůstat stále bdělá, protože pytlák a čert nikdy nespí. V posledních dnech proběhlo rybářskou stráží na ÚN Orlík několik kontrol zaměřených na přestupky na úseku rybářství.

Z důvodu částečného zamrznutí vodní hladiny nebylo možné k tomuto účelu využít lodě a proto RS prováděla kontrolu ze břehu.

Rybářská stráž pozorovala dění na přehradě ze skal a vyvýšenin pomocí dalekohledů, noktovizorů a termovizí, aby mohla kolegům hlásit případná porušení Rybářského řádu a pohyb osob podezřelých z pytláctví. Zde se naplno ukázaly výhody nakoupené kvalitní techniky, která výrazně zkracuje dobu vyhodnocování jednotlivých dílčích úseků a zvyšuje efektivitu prováděných kontrol.

Přes zvýšenou kontrolu musíme konstatovat, že u vody zůstalo jen několik „skalních“ rybářů a s potěšením dodáváme, že měli vše v pořádku a nebyly u nich shledány žádné nedostatky co se týče počtu udic, úlovku, ani dodržování denní doby lovu.

Nejvytrvalejšími lovci se jeví několik kormoránů, kteří bez ohledu na výšku sloupce rtuti v teploměru bedlivě zkoumají, zda by z nyní již klidných vod přehrady přeci jen nevydolovali nějakou tu rybu, neboť, na rozdíl od nás rybářů, bez úlovku dlouho nepřežijí a s prázdným žaludkem se jim špatně usíná. Většina ryb je již stažená hluboko a tak jim k naší radosti na nádrží příliš pšenka nekvete.

Rybářská stráž se kontrolám věnuje celoročně, a to nejen na Orlíku, a proto se dodržování Rybářského řádu vždy vyplatí.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/606-rybarska-staz-na-orliku-provadi-kontroly-lovicich-i-v-zime

MAXXSKATER, 22.1.2020

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.