Rybářský tábor Rady ČRS ve Smetanově Lhotě je za námi

Kategorie: Všeobecné

Již tradičně se v areálu objektu ZO OS KOVO – Buzuluk Komárov ve Smetanově Lhotě setkaly děti ze všech koutů České republiky, aby prožili krásné dva týdny plné rybaření, sportu a poznávání nových věcí.

První den se děti seznamovali s novými kamarády, objevovali krásy tábora a okolní přírody. Mladé rybáře samozřejmě nejvíce zaujala říčka Lomnice, na které v průběhu tábora rybařili. Další podstatnou částí areálu bylo hřiště na rybolovnou techniku, skýtající nesčetné možnosti trénování a učení se tohoto krásného sportu. Děti si tak pod vedením českých reprezentantů mohli vyzkoušet celou paletu disciplín - například zátěž na přesnost, do dálky, mušku skish a mnohé další. Kromě toho mohly děti využívat bazén a hřiště na míčové sporty. Vedoucí nezaháleli a tak již během prvních dnů začala celotáborová hra, tentokrát na téma Svět řek a potoků. Děti během ní bojovali o královu přízeň, soupeřili mezi sebou v různých sportovních i vědomostních kláních a sbírali drahocenné body. Krom společných soutěží mohli své dovednosti předvést i v samostatných turnajích, mezi něž patří oblíbený fotbal nebo stolní tenis. Každý táborník si vyzkoušel, jak to chodí na Zlaté udici, která ve zmenšené táborové podobně prověřila vědomosti a um všech zúčastněných.

K táboru neodmyslitelně patří i pěší výlety - kromě těch kratších po okolí proběhl i výlet k přehradě Orlík. Toho se zúčastnili všichni, od vedoucích až po ty nejmenší. Začal na stejnojmenném zámku, odkud jsme se lodí plavili na hrad Zvíkov a potom už všichni po svých, do tábora. Nejoblíbenější byly ovšem jiné výpravy, a to ty rybářské, oddíly měly možnost zúčastnit se nočního rybolovu v okolí Štědronína, kde se jim podařilo ulovit i několik opravdu pěkných ryb. A co by to bylo za rybářský tábor bez rybích pochoutek, těch mohly děti ochutnat hned několik, od grilovaných nebo uzených pstruhů až po kapří hranolky.

Dny plynuly, úlovky a zážitky přibývaly a tábor se pomalu chýlil ke konci. Nikdo však nesmutnil, konec tábora s sebou totiž přináší vyhlášení soutěží. To probíhalo poslední večer před odjezdem. Na děti čekaly hodnotné a užitečné ceny od našich sponzorů, čítají rybářské vybavení, krmení a vše co člověk u vody potřebuje. Sečteno podtrženo, parta lidí se stejnou vášní, dobré počasí a krásné zázemí rovná se povedený tábor, a to ten letošní opravdu byl!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/538-rybarsky-tabor-rady-crs-ve-smetanove-lhote-je-za-nami

MAXXSKATER, 16.8.2019

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.