Letní zarybnění revírů Republikové rady je v plném proudu

Kategorie: Všeobecné

V těchto dnech vrcholí prázdninové zarybnění údolních nádrží Orlík a Trnávka, svou porci kaprů dostal i rybník Dolejší. Rybáři se tak mohou těšit na bohaté úlovky.

Revíry, na kterých hospodaří Republiková rada ČRS, mají několik specifik. Kromě velmi dobrého zarybnění na nich totiž platí i územní povolenky všech územních svazů, jejich okolí je tedy ideální volbou na rybářskou dovolenou, pokud nedisponujete celosvazovou povolenkou.

V uplynulých dnech proběhlo vysazení kapra do všech těchto revírů, do Orlické údolní nádrže bylo vysazeno více než 150 metráků kaprů v perfektní kondici, obsádku Trnávky rozšířilo více než dvacet metráků.

Zejména Orlík a Trnávka jsou mezi rybáři velmi oblíbené i pro lov dravých ryb - například na Orlíku bylo uloveno (a ponecháno) nejvíce bolenů v ČR (561 kusů v roce 2018), sumců (1 380 kusů) a úhořů (347 kusů). V pomyslné TOP 5 z pohledu úlovků je mezi mimopstruhovými revíry i v amurovi (671 kusů), cejnovi (13 546 kusů), okounech (2 333 kusů), candátech (7 339 kusů) a štikách (1 257 kusů). Na čtvrtém místě je také v pomyslném žebříčku kapra - v roce 2018 jich bylo odloveno 18 648 kusů o průměrné váze takřka tří kilogramů.

Za zmínku rozhodně stojí i to, že díky výjimce Ministerstva zemědělství na Orlické údolní nádrži platí od poloviny června do září nonstop rybolov.

Pokud zvažujete rybářskou dovolenou, nenechte si ujít poslední neobsazené termíny na rybářské chatě ČRS Štědronín - jediný volný termín je od 10. do 17. srpna (obě poloviny dvojchaty, celkem pro 10 osob). Nachází se přímo na břehu Orlické přehrady, ve velmi klidné lokalitě, k dispozici jsou v rámci ubytování i pramice (s možností zapůjčení elektromotoru).

Petrův zdar a přejeme mnoho zážitků na březích sportovních revírů!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/aktuality/zarybneni-reviru-rady-crs/518-letni-zarybneni-reviru-republikove-rady-je-v-plnem-proudu

MAXXSKATER, 9.7.2019

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.