Jarní zarybňování revírů Rady ČRS je opět v plném proudu

Kategorie: Všeobecné

Hospodářský odbor při Radě ČRS projednal na svém zasedání dne 13. 3. 2019 návrh zarybnění rybářských revírů na rok 2019, jejichž uživatelem je Rada ČRS. Jedná se o mimopstruhové nádrže Orlík a Trnávka, dále Veslařský kanál Račice, rybník Dolejší ve Zvíkovském Podhradí a pstruhový revír Morava 24.

Jelikož přišel čas jarních výlovů rybníků, tak s ním ruku v ruce přichází i záčatek plnění zarybňování. V současné chvíli vysazujeme násadu kapra na Orlíku, Trnávce, Račicích i na rybníčku Dolejší ve Zvíkovském Podhradí. Průměrná hmotnost vysazovaného kapra se pohybovala od 1,4 až do 2,5 kg, a proto se můžou rybáři tešit na zajímavé úlovky.

Zároveň přijíždí na ÚN Orlík první násada atraktivního candáta. V souvislosti s pravidelným vysazováním kvalitní násady candáta lze v nádrži pozorovat rostoucí úlovky této vysoce populární ryby. O velmi úspěšném dlouhodobém vysazování candáta do ÚN Orlík nejlépe svědčí to, že například v sezoně 2017 a 2018 bylo na této přehradní nádrži uloveno cca 20 % všech candátů z úlovků na revírech ČRS.

Do ÚN Orlík putovala společně s kaprem taky násada amura. Ten vhodně doplňuje obsádku kapra a v nádrži rychle dorůstá trofejní velikosti. Věříme, že svojí vyhlášenou bojovností přinese tento náklad „živých torpéd“ radost nejednomu příznivci Petrova cechu.

S ohledem na očekávané podzimní manipulace s hladinou ÚN Orlík a ÚN Trnávka, o kterých jsme Vás již dříve informovali v našich aktualitách, posilujeme jarní zarybnění tak, aby si naši rybáři mohli dobře zachytat již nyní, na samém počátku rybářské sezóny.

Výlovy pokračují. Již nyní připravujeme distribuci dalších násad kapra, ale i ostatních druhů ryb. Další vysazování ryb proto na sebe jistě nedá dlouho čekat. Jakmile budeme vědět více, budeme vás opět informovat prostřednictvím článku v rubrice aktuality.

Hospodářské oddělení Rady ČRS

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=761&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 28.3.2019

Diskuse k bleskovce

venybit - Profil | Út 2.4.2019 6:57:27

Opravdu postrádám smysl toho cpát každý rok kvanta ryb do Račic. Půl roku se tam nedá chytat kuli lanům, břehy 5 metrů vysoké skoro kolmé. Udivuje mne jaká péče je tomu mizernému revíru věnována každý rok. Kdopak za tím asi stojí ? Naházet ty ryby kamkoli jinam by bylo 10x užitečnější .