Zachycená voda ve vodních nádržích může letos sehrát klíčovou úlohu

Kategorie: Všeobecné

V současné době je řada nádrží zcela plná, u ostatních dochází k plnění zásobních prostorů. S následky loňského sucha se nejpomaleji vyrovnávala přehrada Vír, která byla ještě loni v listopadu zaplněná z 39 %, ale díky příznivému průběhu tání sněhové pokrývky se již podařilo i tuto nádrž zcela naplnit.

Hladiny vodních toků stoupaly při oblevě a srážkách především o uplynulém víkendu. „Nejvíce stoupla hladina toku Moravy, a to až o 100 cm, u ostatních toků vzestupy nepřesahovaly 10 až 35 cm. Ve třech profilech hladina dosáhla úrovně 1. SPA, a to pod VD Karolinka, na Svratce v Dalečíně a Loučce ve Skryjích. Zvýšené průtoky jsme využili při plnění vodních nádrží, které se nám ve většině případů již podařilo naplnit. Zásoby vody, kterých se nám podařilo docílit, budou představovat naprosto klíčovou úlohu, pokud bude letošní rok podobný jako předchozí roky,“ vysvětluje ředitel pro správu povodí Antonín Tůma z Povodí Moravy, s. p.

Zdroj: http://www.pmo.cz/cz/media/tiskove-zpravy/zachycena-voda-ve-vodnich-nadrzich-muze-letos-sehrat-klicovou-ulohu/

MAXXSKATER, 21.3.2019

Diskuse k bleskovce

karvo - Profil | Pá 22.3.2019 11:09:26

Deawon >> já teplo rád nemám.

Deawon - Profil | Pá 22.3.2019 9:53:19

Na druhou stranu pokud přijdou povodně, tak budeme mít sakra problém s plnými nádržemi. Snad se nebude opakovat sucho z loňska. Teplo mám rád ale 30s od konce dubna do konce září je už moc.

karvo - Profil | Pá 22.3.2019 9:23:38

sázejte stromy