V Jizerských horách pokusně nainstalovali inkubátor jiker pstruha

Kategorie: Všeobecné

Vodohospodáři na horním toku Smědé v Jizerských horách v únoru pokusně nainstalovali inkubátor s 2000 jikrami pstruha obecného. Slibují si od toho, že vytvoří odolnější populaci. "Zkoušíme to a doufáme, že to vyjde," řekl dnes Kamil Farský ze správy CHKO Jizerské hory, která na projektu spolupracuje s Lesy ČR a Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích.

https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-jizerskych-horach-pokusne-nainstalovali-inkubator-jiker-pstruha

Lasskoun, 27.2.2019

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | St 27.2.2019 20:51:55

Díky za každou změnu, která povede k lepší situaci populace původních druhů lososovitých ryb. Podle mě tato cesta by se měla osvědčit. Odpadne zde adaptační proces a vykulené rybky od svého zrození budou v takovém toku hned ve své domovině. Jsem zvědavý zda-li bude tento projekt vyhodnocen.

retrívr - Profil | St 27.2.2019 19:05:48

Taky ty palce držím i když už pstruhy nechávám v klidu, jen se kochám a kontroluji mlaďáka. Asi dobrý pokus, něco se děje. Má zkušenost je taková, že nejde o odolnost, že jde o místo vysazení. Myslím, že přežití není v odolnosti ale v predátorech a podmínkách. Obrovský rozdíl v přežití je i ve " velikosti " vysazované ryby. Jen můj názor. Vysazoval jsem jich tisíce.

alžběta - Profil | St 27.2.2019 13:16:36

Držím palce.