Vysoké teploty a sucho v Austrálii způsobily úhyn až milionu ryb

Kategorie: Všeobecné

Podle úřadů za vše může přemnožení zelených řas, sucho a rychlé změny teplot. Mnozí si ale stěžují, že k incidentu přispěla i vodní správa.

V australské řece Darling (pozn: říční systém Murray-Darling Rivers) v Novém Jižním Walesu uhynul téměř milion ryb, podobná událost se přitom stala také před měsícem, píše server abc.net. Podle The Guardian tehdy uhynulo okolo 10 tisíců ryb, vědci se obávají, že by některé druhy mohly z oblasti zcela zmizet. (video)
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-australii-masove-umiraji-ryby-urady-zaznamenaly-uz-druhy-uhyn-za-posledni-mesic-63587

---------------------------------
As many as a million fish are believed to have died along the banks of a major river system in drought-battered eastern Australia, and the authorities warned Monday of more deaths to come.

The banks of the Murray-Darling Rivers are thick with rotten fish, with officials putting the number of dead at hundreds of thousands and saying the toll is likely closer to one million.
https://www.afp.com/en/news/826/million-dead-fish-cause-environmental-stink-australia-doc-1c77021

Lasskoun, 14.1.2019

Diskuse k bleskovce

Willow - Profil | Ne 3.2.2019 8:54:08

Za to si může Austrálie sama.
Zavlažování a nadprodukce zemědělských komodit za co nejnižší cenu je cesta do pekla.Teď už to aspoň vidí na vlastní oči.

Lasskoun - Profil | Ne 3.2.2019 3:07:28



(video od kolegy mirmem z diskuze "Oteplování planety ovlivní i vodní hmyz. Vědci zkoumají zda přežije změny klimatu" ... https://www.mrk.cz/minidiskuse.php?idzapisu=1523134​1&id=756717 )