Tomáš Kolařík: Kdo je všechno pro vodní koridor Dunaj-Odra-Labe?

Kategorie: Všeobecné

Zemědělci, průmyslníci a dopravci reagují na výsledky studie proveditelnosti vodního koridoru Dunaj-Odra-Labe zveřejněné Ministerstvem dopravy vesměs pozitivně. Studie ale mohla podle nich hodnotit více do hloubky některé aspekty a obávají se také dlouhé přípravy projektu. Projekt D-O-L podporuje Agrární komora ČR, Hospodářská komora ČR i Svaz dopravy. ČR podepsala v roce 2017 s Polskem a Slovenskem memorandum o přípravě D-O-L. Polská vláda k vodní dopravě přistupuje jako k prioritě, investuje do modernizace Oderské vodní cesty a hodlá ji zařadit do transevropské sítě TEN-T. Pro zastánce projektu je vzorem německý průplav Rýn-Mohan-Dunaj dokončený v roce 1992 a právě budovaný francouzský průplav Seina-sever, o kterém prezident Miloš Zeman nedávno jednal s francouzským prezidentem Emannuelem Macronem.

Zdroj: https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/tomas-kolarik-kdo-je-vsechno-pro-vodni-koridor-dunaj-odra-labe

MAXXSKATER, 20.11.2018

Diskuse k bleskovce

Pěn_a - Profil | St 21.11.2018 11:52:20

Vůbec bych se tím netrápil. Nebudou na to prachy. Celej kánál usne současně se Zemanem. Jedinej průser je, že na spoustě míst, kudy by vedl je stavební uzávěra.

boriak - Profil | St 21.11.2018 10:30:09

je to utopia ...v riekach aj tak chýba voda..a keby aj cz a sk sa dohodli..vdaka bohu za rakusanov kt. budu proti

Honza7 - Profil | St 21.11.2018 5:49:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je vidět, že se pánové poučili z minulého režimu a tak chtějí dokázat, že tisíckrát opakovaná lež se stane pravdou a je jim úplně jedno co to bude stát tuhle republiku, jaký to bude mít dopad na budoucí generace, hlavně, že se panu neomylnému ( který se nedokáže omluvit ) postaví pomník a jiní si přitom nahrabou.
Je velká škoda, že všichni tito lidé, kteří tento projekt chtějí prosadit za něho nechtějí garantovat svým majetkem.