Rekreanti u Sykovce vyhlásili válku rybářům

Kategorie: Všeobecné

Tři Studně – Stížnostmi a peticí nyní vrcholí dlouhodobý souboj rekreantů a rybářů ve Třech Studních. Předmětem jejich sporu je užívání rybníka Sykovce. Rekreanti požadují koupání, rybáři chtějí rybolov.
Zdroj: https://zdarsky.denik.cz/zpravy_region/rekreanti-u-sykovce-vyhlasili-valku-rybarum-20180910.html

JaMi, 11.9.2018

Diskuse k bleskovce

dun - Profil | St 12.9.2018 20:19:42

Nebál bych se toho,Kinští udejchali i přihnojování na Medlově,max. se omezilo.Mimochodem na Sykovci bylo letos od začátku června zakázáno koupání tak úplně nevím o co panu starostovi jde.Taky by mě zajímalo jak prokazatelně zjistit po kom zbyl exkrement.Předvolební balast.
http://www.jihlavske-listy.cz/clanek25437-na-vysoci​ne-uz-neni-vhodny-ke-koupani-rybnik-sykovec-na-zdar​sku.html

Fliegenmann - Profil | St 12.9.2018 19:46:18

kakr >> Protože jak jsi správně napsal, rybník Sykovec je vlastnictvím Kinského, neměli by podle mého názoru rekreanti "vyskakovat", protože zatímco rybáři zde platí 350,-Kč za denní povolenku, popř. k tomu ještě 160,-Kč za kilogram přivlastněné lososovité ryby, rekreanti za koupání v jeho rybníku neplatí nic. Zajímalo by mě, co by říkali, kdyby p. Kinský to jejich koupání (+ popř. jízdu na loďkách) zpoplatnil.

Willow - Profil | St 12.9.2018 19:30:55

Fliegenmann >> Tos napsal. moc pěkně.1*

kakr - Profil | St 12.9.2018 18:29:26

packa >>
Sykovec vlastní aristokrat Kinský,byl mu vrácen v restituci.

packa - Profil | St 12.9.2018 18:24:58

no ono to neni tak jednoduchy-oni se totiž rybaři i nerybaři většinou chovají jako by jen jim ta voda včetně brehu vyhradne patřila-vidim to každou chvili jako majitel kusu vody,kusu břehu a kajutovky a taky rybař
Sykovec bohužel neznam ale pokud ho vlastní včetne okolnich pozemku rybaři nebo na to mají nejakou najemní smlouvu a ne jen ,,dekret,,-holt rekreanti mají smolíka, pokud ne - smulu budou mít rybaři

Fliegenmann - Profil | St 12.9.2018 17:53:36

Je zvláštní, že pokud na některé vodě vznikne spor mezi rybáři a nějakou jinou zájmovou skupinou, vždy se "nasadí psí hlava" rybářům a hned se to řeší peticemi, stížnostmi na různých úřadech ve snaze rybáře "odstavit". Je jasné, že ne všichni rybáři se u vody chovají tak jak by měli, ale nemyslím, že jich je tolik, že by to bylo až tak kritické a vyžadovalo to zmíněné kroky k řešení. Oni ani rekreanti či turisté se nechovají zrovna "košér". Jezdím pravidelně muškařit na Sykovec (na jaře a na podzim) a vždy tu sleduji spousty především mladých rodin s malými dětmi (procházejících se po březích rybníku), které se chovají hlučně bez ohledu na lovící rybáře a navíc nechají své psy volně (bez vodítek a náhubků) pobíhat po březích a skákat do vody. Neměli bychom tedy my rybáři napsat taky nějakou petici a stěžovat si na úřadech?