Handicap Fish Cup 2018

Kategorie: Všeobecné

Závod se konal v sobotu 1.září na rybníku „BAŠTA.“ Akci podpořil Pardubický kraj, Lesy ČR s.p. a Český rybářský svaz,z.s. Letošní ročník byl již jedenáctý v pořadí. Závod proběhl pod taktovkou MO ČRS Přelouč a místní skupiny Lázně Bohdaneč.

Závodů se zúčastnilo celkem 54 závodníků z celkem osmi Domovů pro hendikepované na území Pardubického kraje. Záštitu nad celou akcí převzal radní pardubického kraje ing. Václav Kroutil.

Do soutěže se zapojily následující domovy (v závorce uveden počet účastníků):

DOMOV U STUDÁNKY – ANENSKÁ STUDÁNKA – LANŠKROUN (4)
DOMOV NA ZÁMKU BYSTRÉ (6)
DOMOV POD KUŇKOU – RÁBY (6)
DOMOV SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SLATIŇANY (8)
DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH – ŽAMBERK (4)
CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ PŘELOUČ (10)
CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ PARDUBICE (7)
DOMOV NA ROZCESTÍ SVITAVY (9)

Počasí v letošním ročníku závodníkům příliš nepřálo (poprvé za 11 ročníků po celou dobu závodů pršelo), ale déšť neubral závodníkům chuť do soutěžení, ani veselou náladu. Soutěž proběhla dvoukolově, kdy po prvním kole došlo ke střídání stanovišť. Jednotlivá stanoviště byla pro obě kola losována. Přestávku mezi jednotlivými koly vyplnila svačina pro soutěžící a pořadatele.

Rybník „Bašta“ byl bohatě zarybněn kaprem, takže pocit z lovu ryb si všichni rybáři užili. Bylo rozděleno 3 865 soutěžních bodů, kdy každý centimetr ulovené ryby byl 1 bod. Pokud by se tedy jednotlivé ryby naskládaly za sebou, vznikla by čára dlouhá víc než 38metrů!

Pořadatelé z Českého rybářského svazu, z s., Přelouč a místní skupiny Lázně Bohdaneč zvládli organizaci závodů na výbornou. Všichni účastníci odjížděli spokojeni, ověnčeni medailemi. Každý tým obdržel mimo ocenění dva kapry a dort ve tvaru ryby. První tři týmy si odvezly poháry. V celkovém bodování se umístily na horních příčkách:

Domov pod hradem Žampach (Žamberk), zlatá příčka

Domov pod Kuňkou (Ráby), stříbrná příčka

Chráněné bydlení Přelouč, bronzová příčka

Všem účastníkům gratulujeme a děkujeme pořadatelům za perfektně zvládnutou akci. Těšíme se na další ročníky Handicap Fish cup!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=683&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 11.9.2018

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.