Jarní zarybňování revírů Rady ČRS je v plném proudu

Kategorie: Všeobecné

Právě v těchto dnech proběhlo vícenásobné zarybnění ÚN Orlík atraktivní násadou kapra, štiky a candáta. Oba žádané druhy dravců tak budou mít dostatek času na dobrou aklimatizaci před zahájením sezóny lovu dravých druhů ryb. Pevně věříme, že díky tomu již 16. června vkročí řada rybářů do nové sezóny pravou nohou.

Připravujeme však také druhou várku zarybňování, při které povezeme koncem dubna, nebo na počátku května kapry na ÚN Trnávka a Veslařský kanál Račice u Roudnice nad Labem a rybník Dolejší. Přitom bude zároveň provedeno druhé kolo zarybnění ÚN Orlík štikou. Ve stejném termínu proběhne také zarybňování jediného pstruhového revíru Rady ČRS, Moravy 24.

Důvodem je především fakt, že Morava, jako podhorská řeka s vysokým spádem, má prozatím poměrně vysoký průtok a je tím pádem hůře chytatelná. Tak jako v předchozích létech se v případě Moravy 24 mohou naši rybáři těšit na kvalitní, druhově pestrou násadu, která potěší srdce každého skutečného pstruhaře.

Hospodářské oddělení sekretariátu Rady ČRS

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=622&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 12.4.2018

Diskuse k bleskovce

potočák 62 - Profil | Ne 15.4.2018 18:21:32

Mrknato >> Sory,měl jsem náročný víkend a zítra je zahájení,tak na diskuzi na MRKU nemám ani náladu,ani čas.Petrův Zdar

Mrknato - Profil | Ne 15.4.2018 10:30:45

Turňa >> No konečně z tebe vypadlo něco rozumného..... až na ten závěr..... Ale řešení je jednoduché, když bude většina ÚS stejného názoru jako ty, i já.

Edit: Ale kandidatnapredsedu s tebou asi souhlasiti nebude. To bude asi ten problém....... Kdo se zvolil, ten tam je....... a zůstane.

Mrknato - Profil | Ne 15.4.2018 10:26:54

potočák 62 >> Když jim nedodáš své potočmeny z novoduru, kterých máš přebytek, tak to je těžké...... Je divný že je od tebe nechce Vč.ÚS a už ani Rada......

Turňa - Profil | Ne 15.4.2018 9:27:55

potočák 62 >> Smutné je i to, že Rada nemá podle Stanov ČRS z.s. být uživatelem rybářského revíru. Jak může třeba organizovat celosvazový rybolov a hospodaření, poskytovat odbornou a metodickou pomoc a služby územním svazům a koordinovat jejich činnost, když se sama stará o vlastní rybářské revíry - tedy vykonává něco, co má celosvazově organizovat a koordinovat. To je systémově špatně. Pak se ani nedivme, že nasazují takové ryby, které do těch revírů nepatří.

Rožnovák - Profil | Čt 12.4.2018 23:59:20

potočák 62 >> Chápu tvé rozhořčení, smutnou pravdou je že se nějakej ten duhák musí dát minimálně na zahájen i tam kde místní produkují pár tisíc Po z potoků ročně, jelikož by jejich celoroční práce během zahájení za současného stavu utrpěla značné ztráty.

sindeji3 - Profil | Čt 12.4.2018 23:51:10

potočák 62 >> To už tam rovnou můžou nasypat kapra.

potočák 62 - Profil | Čt 12.4.2018 22:25:08

Tak jako každým rokem se můžou rybáři těšit na revíru Morava 24 na druhově pestrou obsádku čerstvě vysazených DUHÁKŮ,SIVENŮ A KOLOWRATŮ.Mě se chce blejt z takového takzvaného hospodaření.Petrův Zdar