Ve Svitavách je dokončený nejproblematičtější úsek protipovodňové ochrany

Kategorie: Všeobecné

Svitavy – Úpravy koryta řeky, jeho zkapacitnění, ale také nové opěrné zdi a mobilní protipovodňové uzávěry. To jsou některá z opatření před povodněmi, která Povodí Moravy, s.p. staví ve Svitavách. Město budou chránit až před padesátiletou vodou. Výstavba potrvá do března 2019.

Práce na ochraně Svitav před velkou vodou začaly na podzim 2016. Za tu dobu Povodí Moravy, s.p. dokončilo jeden z nejproblematičtějších úseků. „Podařilo se nám dokončit část protipovodňové ochrany mezi ulicemi Říční a Lanškrounská. Práce mezi úseky sevřenými zástavbou je vždy technicky velmi náročná. Pokračujeme také realizací opatření v podobě ochranné zídky podél areálu TOS Svitavy. V současnosti probíhají práce na oboustranných železobetonových zdích v ulici U Tří dvorů v úseku podél fary. Dále dokončujeme stavbu mostu na ulici Lanškrounská, v jehož blízkosti se nachází množství inženýrských sítí, které jeho stavbu komplikovaly, “ popisuje dosavadní průběh prací generální ředitel Povodí Moravy, s.p. Václav Gargulák.

Zdroj: http://www.pmo.cz/cz/media/tiskove-zpravy/ve-svitavach-je-dokonceny-nejproblematictejsi-usek-protipovodnove-ochrany/

MAXXSKATER, 17.12.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.