Rybářský řád. Popis rybářských revírů a bližší podmínky výkonu rybářského práva na revírech VčÚSHK 2018-19

Kategorie: Všeobecné

Členská schůze ve svém usnesení odstavci C, písmeno j. Členská schůze ukládá výboru MO prosazovat na VčÚSHK (držitel rybářských dekretů) možnost sportovního rybolovu z rybářských loděk, rybářských člunů a speciálních rybářských zařízení na vlastní pohon (vesla) na vybraných revírech MO ČRS, jako jsou pískovny, odstavená ramena a hlavní toky. Rybářské pranice a čluny nesmí mít pevně zabudovaný přístřešek, tak aby nevznikl dojem obytných lodí. Jedná se o navržené revíry Labe 28 celý revír, Labe 29 celý revír, Labe 30 celý revír včetně písníku Oplatil. Vše za podmínek, že osoba provádějící lov ryb z plavidla je povinna respektovat ustanovení Řádu plavební bezpečnosti, a to zejména ustanovení, která se vztahují k noční signalizaci malých plavidel za plavby a za stání (čl. 3.13 a čl. 3.20 Řádu plavební bezpečnosti).

Na písníku Oplatil organizovala v roce 2017 RS písemnou dotazovou akci ohledně rybolovu z loďky. Z vyjádření rybářů na písníku Oplatil vyplynulo, že rybolov z loďky na pískovně Oplatil nedoporučují. HO VčÚSHK respektoval tento názor a výbor VčÚSHK rybolov z loďky na pískovně Oplatil neodsouhlasil. K možnému jednání o rybolovu z loďky na pískovně Oplatil je možné se vrátit na jaře 2018.

Popis revírů 2018-20 ÚSHK: http://rybaripce.cz/wp-content/uploads/2017/11/Popis-rev%C3%ADr%C5%AF-2018-20-%C3%9ASHK.pdf

Zdroj: http://rybaripce.cz/2017/11/18/rybarsky-rad-popis-rybarskych-reviru-a-blizsi-podminky-vykonu-rybarskeho-prava-na-revirech-vcushk-2018-20/

MAXXSKATER, 21.11.2017

Diskuse k bleskovce

poky82 - Profil | St 3.1.2018 21:21:05

Saddám >> tak daleko jsem se ještě nedostat abych si pročetl nový řád. Tak to bude divočina až si někdo veme spalovák, pokud není třeba v plavebním řádu určeno jinak

jirisyky - Profil | St 3.1.2018 16:16:33

Saddám >> děkuji za potvrzení, pochopitelně jsem se zapomněl optat.

Saddám - Profil | St 3.1.2018 13:17:01

jirisyky >> Správně. (ta definice vlastního pohonu)

Saddám - Profil | St 3.1.2018 13:10:32

tonouš >> Může. Zakázáno to je pouze na vodních plochách vyjmenovaných v příloze novelizovaného zákona o vodách. Jedná se prakticky o vodárenské nádrže.

Saddám - Profil | St 3.1.2018 13:08:34

poky82 >> Říkám to opravdu , ale opravdu nerad, ale nic o pádlech v BP resp. v popisu revírů není. Je to ,,jen" v zápisu schůze, ale do BP to neproniklo.

jirisyky - Profil | Út 2.1.2018 20:34:06

poky82 >> vlastní pohon (padla) je to samé co lidský pohon? Podle mě, je vlastní pohon, jež je motor na lodi v které sedím a nejsem vlečen. Zítra jdu pro papíry, tak pokud si vzpomenu, optám se. Nebo třeba bude Saddám rychlejší

tonouš - Profil | Út 2.1.2018 19:57:41

poky82 >> tak to se bude blbě ujíždět:-)

poky82 - Profil | Út 2.1.2018 19:44:34

tonouš >> jenom pádla, je to tam psáno, čti pořádně.

tonouš - Profil | Út 2.1.2018 19:19:57

jirisyky >> no to nevim, esli z dostřelu:-) ale ještě by mě zajímalo esli se bude moct používat spalovák na písákách?

jirisyky - Profil | Út 2.1.2018 19:14:03

tonouš >> když se budeš pohybovat z dostřelu, tak snad to bude cajk. I když procházet místo kolem bójky je slibné 😀

tonouš - Profil | Út 2.1.2018 18:30:11

Saddám >> dobrý den,
já sem tedy pro každou špatnost, ale tenhle lov z lodě je teda úlet. Před pár rokama byla chyba v řádu a na HK písákách se mohlo chytat z lodě, vědělo o tom jen pár lidí, moc se to neventilovalo. Jezdil sem na Správčák a Opaťák s bellyboatem vláčet a problémy byly. kapraři byli uplně šílený. Několikrát sem zažil, že po mě házely olova nebo i prakem, prostě dementi. Tohle se bude dít zcela běžně, o tom není pochyb. určitě si taky pojedu někam z lodi zachytat, ale z tohdle mám docela strach.
to jak tu napsal carpjena, že to odhlasovali omylem, že to nevěděl, to je dobrej výsměch, blbější výmluva už asi nelze vymyslet:-)
Jinak zdravím vás pane Holý, před 3 rokam jste mě vybral pod Vysokou v noci, ale už sem se polepšil a chytám podle řádu:-) je dobře, že tam ten nonstop nepovolili. HK Labe bude zníčená voda, doufám že to brzy zruší

Saddám - Profil | Pá 1.12.2017 8:07:26

Šeňas >> Omluva se přijímá. V pohodě. Co se zacházení s rybou týče, jsem poměrně náročný. Psal jsem o tom tady v nějaké diskusi. A k té vázce. Chytám ryby také poměrně dlouho a hlavně v ,,terénu" jako je Labe pod Vysokou a rameno Brozany. Jedna vázka vedle druhé. Chytám tak, abych rybě nedal ani metr (čili žádné vylehávání a pochrupávání, zatímco si píchlá ryba jede kam chce) a když už se hodně náhodou stane (vychází to tak 1x za sezonu), že zůstane ryba ve vázce, tak holt 2.prut vytáhnu u prutu s uvázlou rybou odklopím překlapěč ( upozorňuji, že ten prut zůstává na břehu) a hezky si, ručkujíce po vlasci, rybu vyprostím, na místě vyháčkuji a pustím. Žádné krmení s sebou, žádný 2.nastražený prut na břehu, žádné situace, kdy lovec v loďce s ohnutým prutem v ruce upaluje po hladině tažený rybou.
Nyní, ať si všichni, kdo za nepovolený lov nebo zavážení z loďky přišli o noty sáhnou do svědomí, jak to vlastně s tím ,,vyprošťováním" bylo. Možná že jsi zrovna ten poctivec, který chytá podle pravidel , nic neobchází ani neporušuje. Chodím kolem vody už natolik dlouho, že vím, že zrovna mezi kaprolovci vás je moc, ale opravdu moc málo.
A ještě jedna věc.Zatím jste mi hoši ani jeden nestál za to, abych na něj někde číhal. Myslím si ale, že kdybych to tak dělal, tak třeba na Boudách bude do června 70% lovících bez not.
Fakt se bojte dne, kdy uživatel zaplatí profíka, který na vás bude mít habaděj času. Zatím je to jen taková selanka.

Šeňas - Profil | Pá 1.12.2017 0:43:48

Saddám >> Pochopitelně, že je naprostý nesmysl chytat, jak píšete, v místě, kde je vázka na 99% jistá. Jsou ovšem i situace, a věřím, že jich není málo, kdy prostě o vázce pod hladinou nevím (trsy trav, větve nebo kmeny na dně aj.). Proto neovlivním, jestli mi tam ryba zajede nebo ne. A ano, pokud se mi toto stane, raději sednu do člunu, mám-li tu možnost, a pokusím se rybu z dané překážky vyprostit i s vědomím, že mě může někdo pozorovat dalekohledem z rákosí a čeká přesně na tento okamžik. Podle mého názoru je lepší pokusit se rybu vyprostit na vodě, než ji nechat uhynout v překážce. Jenže bohužel jsou mezi RS stále ti, kteří toto nejsou schopni akceptovat. Ono podíváme-li se na to selským rozumem, tak lov z lodi a vyproštění úlovku z vázky je celkem rozdíl (ano nyní již asi patřím do skupiny s IQ nižším než 60, proto bych neměl vlastnit ani RL ani povolenku k lovu). Zvláštní je, že toto si někteří členové RS hlídají nad míru zodpovědně, ale např. zacházení s ulovenými rybami už je asi tolik nezajímá. Dovolte mi uvést příklad. Několikrát jsem lovil u silnice na písníku Týnišť. Pokaždé se tam ve stejný čas sjelo několik rybářů, kteří si přijeli pro mírového kapříka. Nic proti ničemu, nemám s tím problém, každý na to má právo. Když se mi jeden z těchto rybářů začal chlubit s tím, kolik si už odnesl kaprů, začínal jsem být skeptický. Bylo to trojciferné číslo,ale budiž není stanoven žádný roční limit, i když mi to přijde přehnané, vše je legální. Ovšem když jeden z těchto "rybářů" přitáhl malého kapříka ke břehu, táhl ho dál po písku, vyháčkoval ho a naštvaně ho odkopal zpět do vody, to už je trochu "přes čáru". Vím, že pokud to udělá jednou nebo dvakrát, byla by náhoda, aby na něho RS přišla, ale tito "rybáři" tam jezdili dost pravidelně a s rybami takto zacházeli stále. A proto se ptám. Toto RS nevidí? Nebo nechce vidět? Ano asi je mnohem snažší zaměřit se na jednu skupinu rybářů víc než na druhou. Pokud se mýlím nebo dokonce někomu křivdím, tak se velice omlouvám.

poky82 - Profil | St 29.11.2017 11:41:31

Saddám >> Aha, díky za info. Já se o oplatil nikdy nestaral. Vím že je a kde je a to je tak vše.

Dejv - Profil | St 29.11.2017 11:06:24

pajagogo >> no ale to není ono :-)

Saddám - Profil | St 29.11.2017 11:02:41

poky82 >>Oplatil nevznikl proto, aby si zde pár jedinců zkoušelo, jak obechcávat pravidla.Hospodářsky je to písák obětovaný lovu kaprů. S uměle pokřivenými vztahy ve vodním ekosystému , ale s pravidly. Přísnějšími než jinde. Pravidla - to je to, co mnohý rybolovec zvaný kaprař není ochoten akceptovat. Ale není kaprař jako kaprař. Dost jich znám a mnoha si osobně vážím. Ne proto, že umějí nachytat, ale pro jejich vztah k rybám obecně. Na Oplatile se těch kaprařů vystřídalo už mnoho desítek. Kdekdo si tam zkusil něco mimo pravidla, když byl chycen, dostal řádně přes prsty a pak už tam třeba nechytal. Pár jich má i trvalý ban. Je tam ještě pár nahnilých jablíček v košíku, ale to je jen otázka času.
Jednoduše řečeno, většina zde lovících si váží toho, že taková voda je, respektují pravidla a nevymýšlí kraviny a ojebávky. Mám je za to rád.

poky82 - Profil | St 29.11.2017 10:53:23

Dejv >> vím, ale strávil jsi tam dost času