Finále Světového poháru a Velká cena ČR v rybolovné technice v Českých Budějovicích

Kategorie: Všeobecné

O víkendu se uskutečnilo v Českých Budějovicích finále Světového poháru v rybolovné technice. Do Českých Budějovic přijelo celkem 46 závodníků ze 7 států. Sešla se zde skoro celá světová špička, tedy většina nejlepších závodníků z nedávno skončeného mistrovství světa v Polsku. Tento závod nejlépe vyšel v juniorkách naší dvojnásobné mistryni světa Kateřině Roblové,

v juniorech se na prvním místě umístil také náš reprezentant Vojtěch Humpál, který byl na letošním MS juniorů čtvrtý (na 3. místo na MSJ mu chybělo pouze 7 bodů).

V ženách si vítězství odnáší Kateřina Marková, které je vícemistryní světa v pětiboji a druhou vícemistryní v sedmiboji z letošního MS v Polsku.

V mužské kategorii v pětiboji skončil na 3. místě Tomáš Spáčil (velká naděje tohoto sportu , který tuto pozici obsadil i na letošním MS). V sedmiboji si pak Patrik Lexa vybojoval 3. místo. Patrik je legendou tohoto sportu a patří ve světě k nejúspěšnějším sportovcům v zisku titulů mistrů světa a Evropy, a to jak ve vícebojích, tak v jednotlivých disciplínách.

Světový pohár byl v tomto roce složen ze šesti závodů, které se konaly v Estonsku, Rakousku, Norsku, Japonsku, Slovinsku a poslední v ČR. Z těchto závodů jsou započítány čtyři nejlepší výsledky. Naši závodníci se zúčastnili (z finančních důvodů) pouze tří z nich, a to Velké ceny Rakouska, MZ ve Slovinsku a finále v Českých Budějovicích. I přes tento hendikep, neúčast na třech závodech, si naši závodníci v konečném pořadí vedli velmi dobře.

Tereza Havelková obsadila v celkovém pořadí série světového poháru 3. místo v kategorii žen a Tomáš Spáčil 4. místo v kategorii mužů.

Jan Luxa - mistr světa v pětiboji a sedmiboji za rok 2017

Všem závodníkům a reprezentantům gratulujeme.

Odd. sportu a mládeže

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=555&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 20.9.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.