Státní pozemkový úřad už plní vládní koncepci boje se suchem

Kategorie: Všeobecné

Státní pozemkový úřad hraje nezastupitelnou roli při plnění úkolů Koncepce na ochranu před následky sucha pro území České republiky, kterou schválila Vláda. Mezi základní cíle Koncepce patří zvýšení informovanosti prostřednictvím monitoringu sucha a předvídání jeho výskytu a realizace opatření pro zadržení vody v krajině.

Zdroj: http://www.agris.cz/clanek/197042/statni-pozemkovy-urad-uz-plni-vladni-koncepci-boje-se-suchem

MAXXSKATER, 12.8.2017

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | So 12.8.2017 13:17:14

Státní pozemkový úřad ( dále SPÚ ) hraje podle autora článku nezastupitelnou roli při plnění úkolů Koncepce na ochranu před následky sucha pro území České republiky, kterou schválila Vláda. Mezi základní cíle Koncepce patří zvýšení informovanosti prostřednictvím monitoringu sucha a předvídání jeho výskytu a realizace opatření pro zadržení vody v krajině.
Autor tohoto článku si dělá z občanů ČR srandu. Není zapotřebí další žádná státní instituce, která by suplovala v monitoringu a předvídání sucha činnost ČHMÚ. Nepotřebujeme někoho aby tlumočil výsledky ČESKÉHO HYDROMETROLOGICKÉHO ÚSTAVU ( opravdu výsledky měření jsou vydávány v jazyce českém ).
Nevím co činil SPÚ v době schvalování velkých průmyslových center, když dovolil, že dešťová voda může být odváděna kanalizační sítí. Není se čemu divit, že máme potom lokální oblasti kdy za přispění státních orgánů dochází k rapidnímu úbytku podzemních vod.
Na pozemkové úpravy padlo už přibližně 22 miliard korun, ale kromě výkupu pozemků k výstavbě vodních děl není známa žádná jiná činnost SPÚ ( případně jeho předchůdce ), která by aktivně bojovala proti suchu.
Možnost realizací kde by to mělo být znát je celkem hodně - vodní toky, zemědělství, lesy, zadržování dešťové vody ve městech a průmyslových centrech atd.
Takhle to spíš vypadá na boj s nezaměstnaností ke kterému i přispěl SPÚ.