Čisté rybníky jsou v Česku čím dál vzácnější. Nahrazují je drahé biotopy

Kategorie: Všeobecné

Česko zažívá rozmach veřejných koupacích biotopů. Za deset let jich vzniklo dvaadvacet. Důvod? Podle odborníků mimo jiné zhoršující se stav přírodních vodních ploch. Najít rybník, kam by se člověk neštítil ponořit, je čím dál těžší. Svůj díl viny nesou zemědělci i rybáři.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/obliba-biotopu-kvalita-vody-v-nadrzich-dyj-/domaci.aspx?c=A170606_151145_domaci_mav#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main

Miraryb, 13.6.2017

Diskuse k bleskovce

Saddám - Profil | St 14.6.2017 16:21:58

Nějak mi z toho článku vychází, že rybáři a zemědělci jsou lumpové, protože podnikají za účelem zisku. Pokud rybníky vápní, hnojí, ryby přikrmují, činí tak se souhlasem státní správy a vše je tak, jak má být. Pokud má někdo pocit, že by rybníkář měl chovat ryby tak, aby se koupáníchtivá veřejnost mohla ráchat v jeho rybníku je asi z nějaké jiné planety. Rybník totiž není koupaliště, rybník je základní výrobní prostředek stejně tak, jako pole. Asi by bylo vhodnější zabývat se kvalitou vody v údolních nádržích a vodotečích, ale to by se asi jejich vlastníkovi (státu) moc nelíbilo. Navíc i u vodních děl je jejich rekreační význam zařazený (stejně tak jako rybářský) až úplně nakonec.

Honza7 - Profil | Út 13.6.2017 17:59:54

Rozmach - veřejných koupacích biotopů v počtu dvaadvaceti za dobu deseti let mi trochu zní nadneseně. V každém případě je to cesta jak nezatěžovat naše vodní toky další chemií. Lidé, kteří mají citlivější kůži na chlór využijí možnost v koupacích biotopech se příjemně zchladit, bez nežádoucích reakcií.