V Lysé nad Labem zahájila výstava Natura Viva 2017

Kategorie: Všeobecné

výstavy Natura Viva, která je určena nejen pro myslivce, rybáře a včelaře, ale i pro všechny milovníky přírody.

Partnerem výstavy je i Český rybářský svaz, jehož expozice se jako vždy těšila značné pozornosti návštěvníků. Předseda ČRS Alexander Šíma a jednatel Jan Štípek uvítali ve svazovém stánku řadu vzácných hostů v čele s předsedou Senátu Milanem Štěchem a předsedou Poslanecké sněmovny Janem Hamáčkem. V neformální diskusi se hovořilo zejména o problémech s aplikací nového občanského zákoníku do spolkového života, o rybožravých predátorech a stoupajícím zájmu o rybolov. V reakci na diskusi požádal předseda Sněmovny předsedu ČRS o formulování hlavních připomínek k novému občanskému zákoníku. „Taková nabídka se neodmítá, materiál samozřejmě připravím“, řekl předseda ČRS Alexander Šíma.

V rámci výstavy se Český rybářský svaz připojil podpisem svého předsedy k „Memorandu o spolupráci hospodářů v krajině“, které představují myslivci, rybáři, včelaři, zahrádkáři, zemědělci, lesníci i zástupci vědecké sféry. V memorandu jeho signatáři deklarují , že budou vzájemnou spoluprací prosazovat zájmy a cíle v oblasti ochrany přírody a krajiny vůči ostatním subjektům a občanům České republiky, zejména:

Poskytovat si vzájemnou podporu při jednáních týkajících se hospodaření v přírodě a krajině, zejména ve vztahu k implementaci evropských nařízení do národní legislativy ČR.

Intenzivně a iniciativně jednat se zástupci veřejné a státní správy při přípravě legislativ a opatření zasahujících do oblasti zemědělství a ochrany životního prostředí a krajiny, a dalších oblastí dotýkajících se činností účastníků.

Koordinovat své iniciativy směřované ke státní správě a samosprávě.
Výstava Natura Viva trvá do neděle 28. 5. 2017.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 28.5.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.