Ze zasedání Republikové rady ČRS (duben)

Kategorie: Všeobecné

Republiková rada ČRS se sešla na své pravidelné schůzi 6. dubna 2017.

V rámci kontroly usnesení podrobněji informoval předseda odboru životního prostředí a čistoty vod p. Martínek o zajištění semináře Vydra, který se bude konat dne 9. 9. 2017 v hotelu Bartoš ve Frenštátě pod Radhoštěm za účasti zástupců územních svazů, dále budou pozváni zástupci Mze, MŽp, AOPK, MRS, tisk a další odborná veřejnost.

Jedním z hlavních bodů dubnového jednání byla účetní závěrka Rady ČRS za rok 2016. Finanční hospodaření skončilo kladným výsledkem ve výši 3,4 mil Kč, který je dán zejména výnosem prodeje hospodářské budovy Štědronín ČRS služby s.r.o. a rovněž výnosy z ukončených letitých sporů o majetek ČRS. Dále úsporami v rozpočtovaných nákladech a obdržených dotací z Ministerstva zemědělství ČR a Ministerstva školství a mládeže. Předseda Republikové dozorčí rady ČRS Mgr. Šanko informoval členy Rady o provedené kontrole hospodaření Rady ČRS za rok 2016; sestávala z kontroly sestavení účetní závěrky za rok 2016 a průkaznosti účetnictví, kontroly prvotních účetních dokladů. Závěrem Republiková dozorčí rada zhodnotila vedení účetnictví Rady ČRS za rok 2016 jako věrohodné, průkazné, k výsledku hospodaření neměla připomínky a doporučila předloženou účetní závěrku za rok 2016 schválit. Rada ČRS schválila roční účetní závěrku za rok 2016 včetně rozdělení dosaženého zisku.

Dalším bodem jednání byla statistika úlovků za rok 2016 dosažených na revírech ČRS. Podrobné informace o celkových úlovcích a úlovcích jednotlivých druhů ryb jsou k dispozici na webových stránkách ČRS (www.rybsvaz.cz). U mimopstruhových a pstruhových revírů došlo k poklesu celkových úlovků.

Hospodář Rady ČRS Ing. Ličko, seznámil členy Rady s výsledky hospodaření na revírech, jejichž uživatelem je Rada ČRS. Zarybnění revírů bylo provedeno v souladu s finančním rozpočtem a zarybňovacím plánem na rok 2016. Statistika úlovků na revírech Rady je opět k dispozici na www.rybsvaz.cz. Rada dále schválila plán zarybnění revírů Rady na rok 2017.

Jednatel ČRS služby s.r.o. Ing. Karel Anders seznámil členy Rady s hospodařením společnosti v posledním kvartálu roku 2016. Záporný hospodářský výsledek (294 tis. Kč) je v souladu s předpokládaným hospodařením ČRS služby s.r.o., což je dáno zejména pořízením vybavení do apartmánů Štědronín, skladových zásob pro prodej propagačních a výukových předmětů a odpisy pořízeného majetku. Dále Rada schválila návrh finančního plánu ČRS služby s.r.o. na rok 2017, který předpokládá kladný hospodářský výsledek. Republiková dozorčí rada provedla kontrolu hospodaření ČRS služby s.r.o. za poslední kvartál roku 2016 a k výsledku hospodaření neměla připomínky.

Rada na žádost MO ČRS Přelouč rozhodla o poskytnutí finanční podpory již 10. ročníku rybářského závodu handicapovaných z domovů sociální péče Handicap fish cup 2017, který se bude konat dne 2. 9. 2017, pod patronací kanceláře hejtmana Pardubického kraje a ve spolupráci odboru životního prostředí a zemědělství a sociálního odboru Krajského úřadu Pardubice. Na realizaci projektu se bezplatně ve svém osobním volnu podílí řada členů a funkcionářů Východočeského územního svazu a MO ČRS Přelouč, za což jim patří velké uznání a dík. Rada na tuto akci přispívá již několik let.

Předseda hospodářského odboru Dušan Hýbner opětovně informoval Radu ČRS o pokračujícím jednání s MZe ČR ve věci výjimek z denní doby lovu. V současné době jsou naplánována další jednání, kde by mělo dojít k průlomu v této oblasti a závěrečnému resumé. Dále p. Hýbner poukázal na značnou administrativní zátěž při zpracování žádostí o výjimku z denní doby lovu.

Mgr. Zdvořáček podal členům Rady informaci o účasti pracovníků a funkcionářů Rady ČRS na jednání a akcích konaných od minulého zasedání Rady.

Předseda právní komise JUDr. Šíma podal informaci ze zasedání právní komise, která posuzovala především dopad změny Stanov ČRS ve vztahu k Jednacímu řádu ČRS, dále se zabývala tvorbou návrhu Kodexu sportovce, změnami v Soutěžních a sportovních řádech odborů a novou směrnicí na ochranu osobních údajů EU GDPR.

Republiková Rada na návrh odboru LRU přívlač jmenovala státním trenérem p. Zahrádku.

Dále Rada vzala na vědomí rezignaci p. M. Musila na funkci předsedy sportovního odboru LRU muška a vedoucího družstva reprezentace ČR v muškaření.

Mgr. David Zdvořáček

Zdroj: http://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 16.4.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.