V Nišovicích loví pstruhy na klacek

Kategorie: Všeobecné

NIŠOVICE – Jde-li o dobrou náladu a legraci, za vším hledej muže. V tomto případě se nápad chytat pstruhy na potůčku uprostřed obce zrodil v hlavách nišovických hasičů Tomáše Rezka a Jana Myslivce. A v sobotu 7. května se realizoval už popáté. Jak jinak než v režii SDH Nišovice.

http://www.jcted.cz/v-nisovicich-lovi-pstruhy-na-klacek/

JaMi, 8.5.2016

Diskuse k bleskovce

Rožnovák - Profil | Út 10.5.2016 22:12:35

Pvl >> Takhle podobná akce probíhala u nás,každý kdo chtěl si mohl za symbolický poplatek zkusit uvláčet duháka za symbolický poplatek a když neulovil stejně jednoho dostal.Myslím, že poněkud povedenější akce.
A když jsou organizátoři hasiči maj vytáhnout techniku na fotbalové hřiště zorganizovat závody v simultálním hašení požáru ve všech kategoriích a tu klobásku a pivo si můžou dát tam a nemusí házet ryby do obecní stoky a účinek na obyvatelstvo obce bude stený ne-li lepší :-)

POSTLÍK 666 - Profil | Út 10.5.2016 7:57:09

Ahoj lepší taková akce pro děcka na dědině.. Neš městské zmalované pit.ky co děcka tahají celý víkend po shopping parku..

Pvl - Profil | Út 10.5.2016 7:17:22

Rožnovák >> Z pohledu rybáře , taková akce je podivná -jak píšeš . Pro vesnici je to dobrá akce jak dát lidi dohromady . Ona to pak jde vše tak nějak lépe - když vládne ve vsi dobrá nálada .Mám na mysli i mímo takové akce , v běžném denním životě

Rožnovák - Profil | Út 10.5.2016 0:12:49

Mám z toho smíšené pocity. Tento způsob rybolovu zdá se mi poněkud podivný. Jednou jsem se zúčastnil podobné lidové veselice ,ale byl v ní podstatný rozdíl. Duháci byli vysazeni do rybníčku asi o hloubce 1m a výměře 500 m čverečních, který byl napájen náhonem přímo s řeky.Chytalo se na normalní pruty, na přívlač a u vody bylo najednou max tak 10 lovících,takže se i něco chytlo.
Ale když se do 100metrového úseku obecního potůčku nasype 200 pstruhů a 30 kaprů a nažene se tam celá vesnice chytá se na klacky, griluje se u toho a naráží pivo, tak to je opravdu návrat ke kořenům. Zajímalo by mě kolik ryb se na ty klacky v tom mumraji vytáhlo. Další věc je že zmíněný potok je přítokem Volyňky, můžou zahrazovat jak chtějí ale ryba si cestu stejně najde třeba při větší vodě.Kdo zaručí že ryby které si koupili nejsou infikovány,neuniknou do hlavního toku a neinfikují tamní populaci,nebo že si nenakoupí i nějaké invazivní druhy .V tomto vidím hlavní problém podobných akcí. Vysazovaní ryb do toků by měl vždy iniciovat odborník.Chovný potok to není,k revíru to podle soupisu taky nepatří,takže legislativně zajímavá situace.