Rybáři budou mít pevný řád

Kategorie: Všeobecné

Jičín - Majitelé pozemků v okolí Dvoreckého rybníka se obrátili na radnici se stížnostmi na zaplavené parcely v okolí vodní plochy, zejména na přítoku Trnávky.
Zdroj: http://jicinsky.denik.cz/zpravy_region/rybari-budou-mit-pevny-rad-20160504.html

JaMi, 4.5.2016

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | Čt 5.5.2016 15:24:02

Saddám >> Ahoj, vůbec netvrdím že krátce v několik větách se dokážu vyjádřit úplně přesně k danému problému. Netvrdím ani to že když to nějak ze svého pohledu vidím, že ten můj je pouze správný. To co jsem uvedl, bylo pouze pro jednoduší pochopení. Pokud tedy to chceš přesné podle daného článku, tak by dobytek vyhnali nad uvedený rybník a nebo nádrž. Stěžují si totiž pouze Ti co mají svoje nemovitosti pod uvedeným rybníkem.
Poukazuji na to že naši předci byli vázáni na nějakou lokalitu, žili tam generace a předávali si zkušenosti z pokolení na pokolení. Věděli kde se může na jaře rozlévat daný vodní tok a proč tam nic nestavět. V dnešní době ten kdo má peníze si koupí co se mu libí. Hrozně se diví, že tak jak to je v létě, tak to není v zimě či na jaře. Šaškárny s pozemky jsou pak oficiálně posvěceny na stavebních úřadech a vesele se staví tam kde by se stavět nemělo. Pak nastane druhé kolo šaškáren, zjistí se že uvedený pozemek je sice nádherný, ale nedá se plně využít k plánované investici, poněvadž ho občas zaplaví voda. Proto znovu začne boj se všímavými úředníky a začnou se vodní toky regulovat. Je jedno jaký to má dopad na okolí, kdo to zaplatí, ale hlavní věc že jde o zhodnocení majetku.
Jinak díky za lekci v zeměpisu. Byly doby kdy jsem jezdil po celé ČR. V Praze jsem pracoval necelých deset let. Pokud tedy znáš dobře Prahu, tak určitě víš jak to vypadá na Zbraslavi, či Barandově a že to má do roviny dost daleko. Karlín to je třeba zase jiná záležitost. Je to tedy pouze o tom co v uvedenou chvíli vyselektuješ.
Nejde mi o to líbivě psát, ale spíš se zamyslet nad tím co děláme, jak děláme, ale taky zda-li moudrost předcházejících pokolení by jsme neměli využívat víc. V takových případech víme jaké se dají očekávat přednosti a nevýhody u těchto postupů na rozdíl od těch kde nevýhody se začnou objevovat až po realizaci.

Saddám - Profil | Čt 5.5.2016 12:54:45

Honza7 >> Hele Honzo. Spoustu věcí píšeš líbivě, ale dost často to jsou nesmysly. Byls někdy v Praze, Bratislavě nebo třeba Budapešti? O Londýnu, Římu, Antverpách nebo Paříži raději pomlčím. Stačí mi Pardubice, Hradec Králové...... Rovina až se ti hlava zatočí. A pastviny? Na těch ostřicích? Vem si do ruky mapu republiky a mrkni. I když možná páni z Pernštejna dali na stavební odbor nějaký úplatek , aby mohli rozšířit město na soutoku dvou řek z nichž jedna tekla centrem už tehdy.

Saddám - Profil | Čt 5.5.2016 12:45:57

hraji >> Že ,, vodní dílo bude mít manipulační řád" ....to by přece nikdo nečetl. Možná pár vodohospodářsky vzdělaných lidí. Holt aby byla sledovanost, to se musí prodat.

venca1 - Profil | Čt 5.5.2016 12:01:35

Darďas >> ne, ne, já jenom část podobné nemovitosti vlastním.:-))

Darďas - Profil | Čt 5.5.2016 11:58:39

venca1 >> Nejsi náhodou placený provokatér? :-D

Turňa - Profil | Čt 5.5.2016 9:20:24

hraji >> Přesně, svůj binec svádí na jiné.

hraji - Profil | Čt 5.5.2016 9:17:50

Chyba je již v samotném nadpisu této bleskovky. Nikoliv rybáři, ale vodní dílo bude mít svůj manipulační řád. Je s podivem, že ho dosud nemělo. Je vidět, že majitel vodního díla, tedy zřejmě město, nemá v pořádku své věci. Svádět to na rybáře je slaboduché.

venca1 - Profil | Čt 5.5.2016 9:14:06

Darďas >> A co takový vodní mlýn?.:-)) Ten se stavěl na kopci?.:-)))

Bušák - Profil | Čt 5.5.2016 8:38:09

Honza7 >> přesně tak,voda jim to tam má vyplavit každej rok několikrát,jen vůl si postavi bydlení hnedka u vody

Darďas - Profil | Čt 5.5.2016 6:18:32

Honza7 >> Plný souhlas.

xDanielS - Profil | Čt 5.5.2016 5:19:26

Honza7 >> Období dešťů :-)

Honza7 - Profil | Čt 5.5.2016 0:59:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Naši předci nestavěli domy těsně u řeky pokud břeh nebyl dostatečně vysoký. Pozemky kolem řek se využívaly jako pastviny a tak voda když přišla, tak se dobytek vyhnal do kopců.
V současné době stavební úřady neplní svoji funkci a nechají stavět objekty v těsné blízkosti vodních toků a tak někteří jedinci, většinou trochu retardovaní, se hrozně diví, že v období dešťů se voda může zvednout a něco zaplavit.