Projekt na obří valašskou nádrž ožívá, má být větší než Brněnská přehrada

Kategorie: Všeobecné

V údolí pod Vizovickými vrchy má vzniknout největší nádrž ve Zlínském kraji. Stát ji chce postavit za dvě miliardy korun. Jako zásobárnu pitné vody ji starostové vítají.
Poprvé před téměř půl stoletím, pak před čtyřmi lety a naposledy před pár dny.

Diskuse o stavbě obrovské vodní nádrže nedaleko Vlachovic je zase živá. Tentokrát už je představa jasnější.

Zdroj: http://zlin.idnes.cz/plany-na-stavbu-prehrady-u-vlachovic-na-zlinsku-f5b-/zlin-zpravy.aspx?c=A151003_2195885_zlin-zpravy_ras

Bláža, 8.10.2015

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | Čt 8.10.2015 23:23:34

Proti výstavbě VD, které bude zásobovat daný region pitnou vodou nemůže člověk nic namítat. Problém, ale vidím s tím jakým způsobem se snaží ovlivnit mínění obyvatel.
První citace : Velká nádrž má okolí zásobovat pitnou vodou, ochránit obce před povodněmi a za sucha pomáhat řekám pod sebou.
Druhá citace :„Odteče pryč na Slovensko a to je škoda,“ konstatoval starosta Vlachovic Zdeněk Hověžák. „Díky přehradě by to mohlo být jinak,“ dodal.
Může mi tedy někdo vysvětlit jak voda, která od nás teče na Slovensko může způsobit povodně? Při druhé variantě, kterým vodním tokům u nás budeme pomocí VD přilepšovat zvýšeným průtokem?
Nikdo vlastně nespočetl pro uvedený region jaké množství vody by bylo ideální zadržovat. A tak beton lobby může znovu pokračovat.