Rybí maso brzdí negativní vliv kadmia na lidský organismus

Kategorie: Všeobecné

Reakci lidských jaterních buněk na jedovaté kadmium studovali vědci z Fakulty rybářství a ochrany vod (FROV) Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Jak přitom informovala mediální zástupkyně FROV Gabriela Bechynská, negativní vliv kadmia snižuje konzumace ryb.


http://www.nase-voda.cz/rybi-maso-brzdi-negativni-vliv-kadmia-na-lidsky-organismus/

Bláža, 28.7.2015

Diskuse k bleskovce

Stando26 - Profil | St 29.7.2015 5:19:54

A preto ryby pravidelne jem,jak sladkovodne tak morske.Ešte si treba dávať bacha odkial ta ryba je. Aj taký losos z farmy nemusí byť okej.

Honza7 - Profil | Út 28.7.2015 22:23:03

Toxikologové konečně mají antidotum, sláva.

Bláža - Profil | Út 28.7.2015 19:27:19

A proto se řídím jen potřebami svého těla, jím vše, ač bych měl držet nějaké diety, a to už mnoho let, ale zároveň se musí to vše jíst s určitou mírou. Nic se nemá přehánět a tělo si většinou samo řekne co by potřebovalo třeba zvýšeným nutkáním něco konzumovat, i když byste to třeba normálně ani nechtěli....

Anýzový dědek - Profil | Út 28.7.2015 19:17:30

Bláža >> Tohle chápu, že to jsou tzv. PR články. Ale oni tam píší že rybí maso snižuje obsah těžkých kovů v lidském těle v jaterních buňkách.
To je ten nesmysl. Těžké kovy se z tkání nedají nijak odbourat, ty se tam pouze hromadí.
Proto je to blábol.

S&F - pescador - Profil | Út 28.7.2015 19:12:49

Bláža >> Pod tu druhou větu se Ti podepíšu. Jo. Přesně to tak je a následná mediální masáž lidí hned rozhýbe trh.

Bláža - Profil | Út 28.7.2015 19:07:10

Anýzový dědek >> Tak blábolem můžeme nazvat téměř všechny zveřejňované studie. Jestli sis nevšiml, tak výsledky výzkumů o škodlivosti/zdraví prospěšnosti se už mnoho let řídí tím, kdo si je zaplatil a na čem se má v nejbližší době vydělat.

Však jistě víš, co se psalo o vejcích, umělých ztužených tucích a jiných potravinách...

Zrovna nedávno jsem četl o jablkách, že okolo silnic jsou stejně čistá jako ze sadů, tak si vyber, a to bylo testováno v Čechách myslím dokonce státním ústavem pro kontrolu potravin, či jak se přesně ta instituce jmenuje....

Anýzový dědek - Profil | Út 28.7.2015 18:09:15

Ten článek je neskutečný blábol, kde se míchají jabka s hruškama.
Je prokázáno , že rybí maso má ozdravný účinek na lidský organismus, ale na druhou stranu má též schopnost koncentrovat těžké kovy jako je kadmium , olovo a podobně, takže záleží odkud ta ryba je.
Pokud bude z čisté bystřiny, tak v sobě moc těžkých kovů mít nebude, ale pokud bych si vzal rybu (dravce) třeba ze Skalky u Chebu, tak bude obsahovat několika násobek povoleného množství třeba onoho kadmia.... :-(

j.sladkay - Profil | Út 28.7.2015 15:56:47

jaa1959 >> ja myslim ze to bolo v mode vzdy

jaa1959 - Profil | Út 28.7.2015 15:53:58

Wright >> No jo, když skákat amíkům do prdele je momentálně v módě.

SirRozzyr - Profil | Út 28.7.2015 13:51:25

Nedavno jsem chyt fakt velkeho a krasneho kapra...
Uz uz jsem ji chtel pustit, neb vsude se pise jak nejsou velky KAPR dobry.
Ale vzpomel jsem si na mistniho guru a geroje v jednom u. x. u no a ochutnal...
Lepsiho kapra jsem jeste nejedl...

TEZAR - Profil | Út 28.7.2015 13:25:26

SirRozzyr >> To máš bohužel pravdu.

SirRozzyr - Profil | Út 28.7.2015 13:22:56

Jeste ze v nadpise neni ze se to rybi maso musi snist...
Nabehlo by Mrkcommando a dotycne polykace ukamenovalo...

Petruv zdar

j.sladkay - Profil | Út 28.7.2015 12:53:38

Wright >> tak to ja fakt smutne...

Wright - Profil | Út 28.7.2015 12:44:52

Hezké...4 týdny letního studia s emerickou kamarádkou bakalářkou a ejhle...máme tu výsledky, které se mediálně prezentují...
Takový kolega Řízek, který věnuje nanovědátorství skoro celý produktivní život je nucen publikovat pouze v úzkém vědátorském spolku a nikdo ho nepublikuje veřejně...hanba!