Strážníci pokutovali u borské přehrady rybáře

Kategorie: Všeobecné

Plzeň - Městská policie se ve středu odpoledne vydala na kontrolu rybářů u přehrady České údolí.


Spolu se členy Českého rybářského svazu a zástupci městského obvodu 6 se zaměřili hlavně na poškozování městské zeleně a přilehlých polí. „Začátkem rybářské sezony vždy řešíme také více stížností obyvatel z okolí přehrady. Jde většinou o vjíždění vozidel až k vodním plochám nebo znečišťování veřejného prostranství v okolí nádrže, ale i poškozování zemědělských polností," uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Ve středu strážníci kon-
trolovali zhruba dvacet rybářů. Deset z nich rovnou dostalo pokutu – k nádrži totiž přijeli autem přes přilehlé pole. „Vlastníkovi pole tím vzniká škoda, protože pole je zaseté, ale ve vyjetých kolejích nic neporoste," uvedl velitel borských strážníků Jiří Hájek. Policie bude v kontrolách pokračovat.
Zdroj: http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/straznici-pokutovali-u-borske-prehrady-rybare-20150415.html

AntonM, 17.4.2015

Diskuse k bleskovce

hraji - Profil | Út 21.4.2015 8:19:54

Kobarid >> přesně jak píšeš. Základní měřítko chování je: Udělal bys totéž na svém pozemku?

Kobarid - Profil | Po 20.4.2015 23:34:34

hraji >> já bych to řekl ještě jinak - to, že mi RŘ ČRS umožňuje vstup na soukromý pozemek za účelem výkonu rybářského práva, ještě automaticky neznamená, že se na onom místě můžu chovat jako dobytek..........
Když kolikrát vidím kolem vody, co jsou schopni někteří jedinci vymyslet za zvěrstva, tak si říkám, jestli by se takto chovali i v případě, že by ten plac, na kterém se právě nalézají, byl jejich soukromým majetkem.

hraji - Profil | Po 20.4.2015 22:13:40

Čingi >> správně, rybář si zaplatil právo lovu, nikoliv právo jezdit po cizím pozemku.

Čingi - Profil | Po 20.4.2015 22:07:41

No já bych napsal jen toto.Já jsem v těch místech nechytal a asi nikdy nebudu.Ale nepochopím proč pozemky kohokoliv zasahují až k vodě.Rybář si zaplatí práva rybolovu ale někdy se k určítým místům prostě nedostane.Pochopitelně nechvaluji ježdění po něčím pozemku ale nějaká distance by tam být mohla.Ale je to věc legislativy.

arnošt - Profil | So 18.4.2015 21:12:13

Kampak ale asi poputují ty vybrané pokuty?Do rozpočtu města nebo vlastníkovi těch polností,kterému přes ně jezdili?

Carp man CZ - Profil | So 18.4.2015 21:02:19

konečně... ;)