Úklid Benešovského potoka

Kategorie: Všeobecné

Úklid Benešovského potoka se uskuteční 12. dubna 2014 od 9 hodin. Akce je součástí projektu „Čistá řeka Sázava„, při němž dobrovolníci každoročně uklidí koryto řeky Sázavy.

http://middleczech.kr-stredocesky.cz/?p=11017

JaMi, 1.4.2014

Diskuse k bleskovce

geriatrix - Profil | St 2.4.2014 17:11:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kenty >> Loňský rok jsem se vydal na konopišťský potok, byl jsem tam naposledy v cca 1987, bydlel jsem v Benešově a tak jsem skoro ani jinam nechodil, co jsem viděl mě šokovalo. Z tehdy !!!nádherného!!! revíru se stala bahenní stoka, hodně smutné. Chtěl jsem si zavzpomínat a kapánek to nevyšlo.

rybomil - Profil | St 2.4.2014 14:59:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jako podle mě je Semovický rybník v držení společnosti Líšno s.r.o. a to je též dle mého názoru soukromá společnost jak vyšitá :-(
Před pár roky to samé proběhlo pod hrází výše položeného Opřetického rybníka do revíru Konopišťský potok 2, takže žádné obavy že se v týhle společnosti nějaký změny dočkáme vůbec nemám, ani neočekávám. Bordel v tomhle absurdistátu na Ntou jako všude, v jiných oblastech.

Kenty - Profil | St 2.4.2014 0:32:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když jsem u toho Benešova a přítoku do Sázavy mám zde jednu věc, o kterou bych se zde chtěl podělit:
Konopišťský potok tak nedávno jsem byl na procházce pod Semovickým rybníkem, a co jsem viděl mne velmi fascinovalo. Místo vody se valilo potokem bahno( Bez nadsázky, žádná voda, jenom bahno)- Vše jasně z Semovického rybníka! V bahně bylo plno ryb, škeblí a všech vodních živočichů!Samozřejmě všechny čekala jistá smrt. V tu chvílí jsem byl opravdu VYTOČEN a napsal jsem na životní prostředí. Výsledek?- prý to bylo kvůli jarní velké vodě. Aha, zajímavá odpověď z životního prostředí, asi je tento postup ,, ODBAHŃOVÁNÍ" pro životní prostředí v pořádku..Nyní po měsíci ,2 km po potoce je situace taková, že je zde plno bahna a proudí tak 2 cm vody!( To si ani to Konopiště odbahňovat ani nemusí:)))
Já se pak divím, že na Sázavu, kam jezdím na ryby a dříve na tomto místě bývalo i 2 metry je nyní voda, která mi sahá sotva nad kolena a dokonce je tam i ostrůvek. Ano, samozřejmě bahno není pouze z rybníků, ale mě se tento způsob odbahňování opravu nezamlouvá! Zajímal by mne, jaká by byla odezva, kdyby si nějaký soukromník takto vyplavoval bahno ze svého rybníčka...