Činnost placené rybářské stráže (ZÚS)

Kategorie: Všeobecné

Stejně jako v předchozích letech i v roce 2012 hodnotíme práci rybářské stráže pozitivně. V loňském roce navštívili 2285 x některý z našich revírů, zkontrolovali 6838 povolenek, udělili 330 napomenutí a 26 povolenek zadrželi. Bylo zadrženo 22 pytláků a 8 udic. Díky úsilí placené a dobrovolné RS, nebyl již několik let zaznamenán lov ryb do tenat a vězenců. Tyto nezákonné praktiky byly v letech 2009 - 2010 opakovaně zjištěny na revírech Odrava 2, Mže 4 a Ohři. Rybářská stráž organizovala a aktivně se podílela na úklidu našich revírů, prováděla kontroly ve spolupráci s Policií ČR, zjistila řadu porušení manipulačních řádů u MVE a poškozování životního prostředí neohlášenou prací v toku. Díky jejich úsilí je možné zjištěné případy poškozování životního prostředí efektivně řešit a předcházet jejich opakování. Policii ČR bylo předáno několik osob, které jezdily tokem na "čtyřkolkách" a ničily trdliště ryb. Vyskytla se řada přestupků od těch nejčastějších tj. používání nepovolených bójek a lov mimo denní dobu lovu, až po opravdu výjimečné usmrcení a ponechání 9 ks kapra o velikosti 25 cm. Pro svojí práci jsou vybaveni lodí se spalovacím motorem, fotoaparátem, nočním viděním a k dispozici je i cvičený pes na vyhledání ukrytých úlovků.

Odkaz na článek-foto: http://www.crsplzen.cz/novinky/132.html

foxxx, 31.1.2013

Diskuse k bleskovce

hornik1970 - Profil | St 6.2.2013 21:59:41

ja mam skušenost na jednom rybnice sobota neděle RS v doprovodu policisty se psem (neni to vždy )na jinem patek večer v letě 19:00 přijede auto do zakazu vjezdu prukaz RS kontrola a dotaz jak dlouho budu chytat asi jim překažim v jejich planu ma sebou min 1 kamoše rybařa

Saddám - Profil | St 6.2.2013 21:40:00

Mrknato >> Vono je taky osoba a osoba. Honit se 70 kg a 165cm pytláky asi nebude moc efektivní. Leda bys byl mladší brácha Chucka Norrise. Ještě že já jsem jeho starší brácha.:D
Ale jinak dík za podporu. Od tebe si jí obzvláště cením.

Mrknato - Profil | St 6.2.2013 21:35:19

Saddám >> Chtěl jsem na nefiše reagovat, ale on to tu zabalil.... Má asi pravdu v tom, že pytláctví a přestupky u VRP (športu), jsou nesouměřitelné s pytláctvím u rybníkářství. Kvůli nějakému kapříkovi, nebo přetažení rybačky asi nikoho jsoucího nenapadne fyzicky napadnout osobu úřední.......

Saddám - Profil | St 6.2.2013 21:25:38

Jediná zkušenost, kterou Neryba očividně získal je ta, že jako RS nic bez policie nezmůže. Bohužel ze šoku,že jiná RS zmůže i bez policie, se asi jen tak nevzpamatuje. Jsem docela rád, že takovéto atrapy , aspoň u nás, dožívají.

nofish - Profil | St 6.2.2013 21:18:27

Mrknato >> Já s RS taky problémy nemám. Když bude třeba, dokonce je podržím. Ale člověk musí mít trošku soudnost a ne psát věci jako "já mu zadržím povolenku a oni mu ji kdyžtak vrátí" a podobné... O pytlácích nemluvím. Naháněl jsem pytláky co si nešli pro kapra a domů, ale "plánovali" regulérní několikadenní těžbu ryb a podobně. Tak jsem získal taky trošku zkušenností...
No nic, radši jdu, protože věcná diskuze už stejně skončila.

nofish - Profil | St 6.2.2013 21:14:59

Saddám >> Reaguju jenom na věcné příspěvky, ne na osobní útoky, které nejsou věcné. Tudíž už si to tu radši dám do ignorovaných.
Psal jsem ti proč píšu, co píšu a co sem musel udělat aby po x hodinách práce policie skončili pytláci u soudu. Jestli se ti to nelíbí, nemusíš souhlasit, ale šel jsme přesně postupem který řekl jak právník, tak policie.
Dovolil jsem si tvrdit, že to že "se domníváš" ještě není důkaz, dokonce si dovolím číct, že i pytlačení jako takové se pěkně blbě dokazuje (když člověk třeba stojí u prutu). A za tímhle vším si stát budu, protože s tím mám určité zkušennosti a vím, že pytláci mají navrch.

Mrknato - Profil | St 6.2.2013 21:11:11

nofish >> Já Saddáma znám a kdyby byli všichni v RS jako on, tak určitě nebudou diskuse o RS. Nicméně s ním rád podiskutuji, i když máme na systém svazu a fungování RS jako orgánu státu, asi odlišný názor.

Ta "škobrtnutí" jsou vpodstatě škobrtnutí svazu, při kterých asistoval a na rozdíl od ostatních, se o tom nebránil diskutovat. To se cení.....

Chování RS se odvíjí od chování rybáře, proto jsem s RS neměl osobně žádný problém. Uvádím a diskutuji o možných problémech, které by mohly vzniknout začleněním některých "úžasných nápadů" některých, jak RS zakčnit a učinit z RS nesmiřitelné, vůči důchodcům a nepohodlným rybářům.

Magistr - Profil | St 6.2.2013 21:09:32

Ty jo! Ona opravdu existuje nějaká rybářská stáž? Už ji někdy někdo viděl? Jak vypadají???

Saddám - Profil | St 6.2.2013 21:07:42

nofish >> Ty , že bys věděl prd? No to snad ne. Ty přece víš všechno, a jestli o něčem ne, tak o mé práci to není. Já chytám ty dvanáctileté delikventy, co pytlačí na staráku přímo za služebnou policie a všechny oba dva čerstvě zletilé hrnu na magistrát pro pokutičku.
Náš RO to má za pár do penze. Asi bys měl napsat motivační dopis do konkurzu. Kdysi ode mne dostal zápis do ministerské povolenky.Rétoriku máte hodně podobnou.

Saddám - Profil | St 6.2.2013 21:00:09

Mrknato >> Průměrná RS jsem já. Ta podprůměrná , žádné sporné zásahy nemá, anóbrž k nim nemá kde přijít.Ona se prostě vyhýbá místům, kde se dějí přestupky. Podprůměrná RS zapisuje čísla povolenek slušných rybářů a na konci roku si jde pro povolenku a potvrzení brigády. Dělá to takto aspoň 20 let a všichni, kdo to dělají jinak ji iritují. Většina rybářů o ní říká, ,,hele ten je dobrej, takovej lidskej".