Přehrada v Nových Heřminovech by údajně při povodních pomohla

Kategorie: Všeobecné

Region - Stavba přehrady v Nových Heřminovech u veřejnosti neustále vzbuzuje vášně. Stát měl doposud přímo v obci a jejím okolí vykoupit domy a pozemky za 230 milionů korun. Celá přehrada není stěžejní jen pro oblast Krnovska a Bruntálska, ale také pro Opavsko.

více na:
http://www.denik.cz/moravskoslezsky-kraj/povodne-prehrada-nove-herminovy29082012-vc5a.html

mates202, 30.8.2012

Diskuse k bleskovce

Renda 1 - Profil | Pá 14.12.2012 8:35:34

sliver - samolibý vůl >> Informace o ochraně Opavska jsem čerpal z průvodního článku. Nejsem geograf, ale pokud bludy píší novináři, tak se za svůj příspěvek hluboce omlouvám... Nicméně za tím, že si opět někdo pěkně namastí kapsu, jak je při takovýchto stavbách u nás v ČR známo si pevně stojím....Renda:-)

sliver - samolibý vůl - Profil | Čt 30.8.2012 20:15:36

Renda 1 >> na chataře sere pes, ale to zalesněné údolí krásné řeky, to je to peklo. A mimochodem, Harta a Kružberk ochraňují opavsko z trošku jiné strany , nemyslíš ? Né, že bych byl pro tu přehradu, ale píšeš tak trošku bludy.

bremic - Profil | Čt 30.8.2012 20:11:01

PYTLAKS >> Třeba Moravský Beroun byl za protektorátu výstavním okresním městem.....teď darmo mluvit

PYTLAKS - Profil | Čt 30.8.2012 20:02:05

bremic >> i to by bylo řešení,my se totiž k vlastní zemi chováme jak dobytek a to urážím zvířata

bremic - Profil | Čt 30.8.2012 19:58:42

Renda 1 >> tak si tak říkám jestli by si zdejší příroda nezasloužila zase sudety.

Renda 1 - Profil | Čt 30.8.2012 19:34:08

Jsem rybář, který bydlí v blízkosti Slezské Harty, na které občas chytám...a pouštím. Nicméně obec Nové Heřminovy znám ze svých služebních cest na Krnovsko. Jedná se o malebnou vesnici, umístěnou mezi zalesněnými kopci Jeseníků, která nemá mnoho stálých obyvatel, nicméně chatařů a chalupářů, kteří po mnoha desetiletí jezdí na víkendy a mnohdy se odstěhovali na svá venkovská sídla je zde spousta.
Podle mého zcela střízlivého odhadu a podle dvacetileté práce u Kriminální policie ČR a zkušenosti s darebáky tohoto státu, včele s politiky ČR jsem přesvědčen o zcela účelové stavbě, hrazené z kapes daňových poplatníků. Tedy - finančně vysoce nadhodnocená stavba, která je dle mého názoru zcela zbytečná, neboť Harta a Kružberk mají kapacitu na zadržení tisícileté vody a tedy záchraně případného ohrožení Opavska. Kdopak to asi tak horečně lobuje za zaplavení Heřminovů ? Rád bych znal jeho vztahy ke stavební společnosti, která zakázku vyhraje a onomu, nebo oněm politikům a lobistům přihraje do kapsy pěknou provizi na úkor obyvatel NH.