Břeclavský rybochod je k ničemu, nadávají rybáři

Kategorie: Všeobecné

Břeclav – Rybí přechod v Břeclavi neplní svou funkci, tvrdí rybáři. Navíc omezuje rybolov. I podle vyjádření odborníka přitom úplně zbytečně.
Richard Tkadlec chodí na ryby pod břeclavský jez. Jemu i dalším rybářům vadí, že nemohou lovit přímo u splavu, do kterého je zasazený rybí přechod. Právě kvůli němu platí omezení. Padesát metrů nad splavem i pod ním je zakázaný rybolov.

http://breclavsky.denik.cz/zpravy_region/breclavsky-rybochod-je-k-nicemu-nadavaji-rybari-20120612.html

rover, 13.6.2012

Diskuse k bleskovce

rover - Profil | Čt 21.6.2012 21:14:19

Martin M. >> Víš sám, že u nás je "stále málo", ...ale všichni se mají, až na vyjímky, paradoxně celkem dobře, až to hlava nebere. Vytrácí se, vlastně se "vytratil " zdravý, selský rozum, mrhá se prostředky, kvalita neexistuje, nefunkčnost se nějak okecá, ...výdělek, ať už za jakoukoliv cenu je priorita.
Polemizovat můžeme o čem chceme, ...ani cinkot klíčů v této situaci neuslyší zřejmě nikdo :-(

valcha186 - Profil | St 20.6.2012 23:03:23

rover >> Máš staré informace. V jednoduchosti není už dávno krása a stát už hodně dlouho nejsme my. Daně tu už hodně dlouho platí jenom zoufalci. Pokud bys měl pravdu, tak už dávno tvým přičiněním teče na rybochod voda a el. dodržuje min. průtok. Mám obavy, že by tě nepustili ani do kanceláře. Možná že dílo stálo třetinu a dvě třetiny někdo ukradl. Fakturace proběhla asi bez závad. Určitě na jednání byl svaz. Možná že je tam ani nepustili, nebo je nechali vykecat a pak byl konec. Neviděl jsem to, být to blíž, zajel bych se tam podívat. Docela mě baví se hrabat v blátě a sledovat ryby. Dej návrh k přebudování toho díla a nebo na odstranění a dej vědět jak si dopadl. Jinak se stav a můžem hledět na ryby a tiše plakat. Obrazně.

Martin M. - Profil | St 20.6.2012 2:49:32

rover >> pouze ukazka, jak obrovska je castka 30 mega. Pro lidi je cokoliv nad milion tezko porovnatelna castka - neumeji takto velka cisla rozlisovat, neumi srovnat rozdil mezi 1, 10, 100 nebo 1000 miliony, neumeji si predstavit, kolik to je clovekohodin prace nebo jak rychle naskakuje z takove castky urok. Deset mega sem, deset mega tam, jsou toho plne noviny a uz to nevnimame.

(priklad: O2 arena stala 8 miliard - je to malo, je to hodne? Za tuto cenu postavis 2500 rodinnych domu o 100 metru ctverecnich, bude jich ulice dlouha 25 kilometru, tedy asi 2x delsi nez Praha, a jeste ti zbyde na 2500 oktavek do kazde garaze. Nove auto a bydleni pro 10.000 obcanu. Zda se ti ted 8 miliard za jednu halu malo nebo moc?)

rover - Profil | St 20.6.2012 2:11:43

Martin M. >> Tak jak popisuješ financování, resp. možné fungování rybího přechodu, ...chiméra, navíc ve sféře scifi, ...jako argument zcela mimo, bohužel :-(

Martin M. - Profil | St 20.6.2012 2:02:16

rover >> ???

rover - Profil | St 20.6.2012 1:54:44

Martin M. >> Jsi idealista Martine ...

Martin M. - Profil | St 20.6.2012 1:27:57

30 mega dame na ucet s urokem 2%, to je 50tis. mesicne zisk z uroku, za to zaplatime 3 chlapy, co budou do cerenu 4x4m lovit ryby pod jezem a hazet je nad jez :-) A az se naucime delat efektivni rybi prechody, stale mame na ucte tech 30 mega....

rover - Profil | St 20.6.2012 1:23:49

valcha186 >> V jednoduchosti je krása, resp. síla ! Navíc, stát jsme "my", ... funguje z našich daní, ...proč nemít fungující záležitost ?

valcha186 - Profil | St 20.6.2012 0:45:11

Fishky >> Nevím, nebyl jsem tam, nemohu posoudit. Musel bys asi nahlédnout do dokumentace a tam bude i nějaké zdůvodnění. Odpověděl sis sám. Po sousedčině obědě ti nic není a co ti vadí na rybochodu. Určitě se k tomu vyjadřovali i volení. Voda je státní, tak si stát se vým majetkem může volně nakládat. Určitě si stavbu zdůvodnili. Já tam na ryby nechodím, ale hned při nedodržení průtoku by byl fofr. Že vám to nevadí, je váš problém.

Fishky - Profil | Út 19.6.2012 10:36:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

valcha186 >> takhle se na to nedívám. Lidé co tomu "velí" byli do svých funkcí zvolení a dostali důvěru jiných lidí. Ruku v ruce však jejich práce je jinými i hodnocena. Jestliže sousedka připálí nedělní oběd, je mi to celkem šumák a hodnotit její šikovnost mi nepřísluší, když však někdo očividně udělá zbytečnou stavbu za 30 mio z peněz nás všech a je navíc za svou práci placen z peněz nás všech, tak to budí oprávněnou pozornost a naskytá se kupa otázek. Předpisy neřeším, často nejsou ku prospěchu věci a jen ztěžují práci těm, co by rádi něco dělali a neschovávali se jen za papíry u stolu se slovy "to nejde, případně to je těžké". Řeším jen logickou stránku věci a ta je jediná - rybí přechod na splavu v D3 v BV je zbytečný, protože ryba se dostane ještě o nějaký ten km výše a končí u hráze NM. Ale tohle lidé, co nechali rybochod postavit věděli...

valcha186 - Profil | Út 19.6.2012 10:23:33

Fishky >> Problém, dle tvé odpovědi, není vůbec ve stavbě přechodu, je jinde. Je v nezájmu. Musí být oprávnění k nakládání s vodami, provozně manupulační řád. Nelze pouštět vodu na e. podle přání. V případě malé vody se omezí provoz. Voda musí téci na přechod, jinak jak píšeš je k ničemu. Nevím kolik jste dali podnětů na tento problém na vodoprávní úřad. Pokud žádný, je to zbytečné. Stavidla nejdou zvedat s spouštět jen tak. Neodhadneš jaké bude počasí a kdy jde ryba do tření, pak je tam e., pak množství splachů, štěrky, hlína. Nahoře to bude čisté, ale dole zaneseno, jak píšeš. Mělo by se odbahňovat, ale. Na ten přechod stačí jenom hlídat vodu a bude funkční. To, že byl drahý, je relativní, co je dnes čisté, bez dření zisků. Já se k rybám chovám jako k vlastním a platí její veličenstvo ryba.