Prosba o pomoc s bakalářskou prací - dotazník

Kategorie: Kaprařina

Zdravím všechny kapraře a kaprařky,
píšu bakalářskou práci na téma "Cestování za lovem kaprů". Chtěl bych Vás touto cestou poprosit o vyplnění velmi krátkého dotazníku na toto téma. Potřebuji to do praktické části ke své práci. Dotazník je určen pro všechny rybáře, kteří mají zájem o lov kaprů.

Odkaz na dotazník: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=cs&formkey=dHZlM2dLcDRWWmVINklzZVZwN2tERUE6MQ

Předem Vám moc děkuji a vážím si Vaší pomoci!

Filip Číhal (Fit)

Fit, 14.1.2012

Diskuse k bleskovce

Fanax - Profil | Út 17.1.2012 12:24:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fit - >> Dotazník vyplněn,doufám,že Tvé úsilí povede ke zdárnému konci.Ať se daří.

Fit - Profil | Út 17.1.2012 12:20:13

Jarda Š. >> Asi tak nějak. Myslím, že závěr mé práce bude asi takový, že je nesmyl vytvářet masové zájezdy pro kapraře z důvodů těch a těch (nám tady na Mrku známých, ale spousta lidí o tomto nic neví). Ale že to má smysl ve zprostředkovatelských a doprovodných službách. A samozřejmě, že to není pro všechny kapraře, ale jen pro ty, kteří to ocení a zaplatí si za to. A děje se to už, na trhu toto už funguje. Nebudu tu psát kvůli reklamě konkrétní odkazy...

Jarda Š. - Profil | Út 17.1.2012 12:15:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky >> Aby si cestovka pronajala někde na určitou dobu celý soukromák s nějakými dvaceti fleky a poslala tam autobus, to zas nepovažuji za nerealizovatelné a prodejnost by tam také asi byla, jen to nebude pro ty pravé kapraře.
Jak ale upozorňuje Fit, cestovní ruch není jen prodej zájezdů jako hotových produktů, ale je to také optimalizace infrastruktury pro individuální turistiku, v tomto případě kaprařskou.

Fit - Profil | Út 17.1.2012 12:10:39

Fishky >> Ano, je to tak jak píšeš. Pro muškaře se hromadné zájezdy dělají, běžná praxe. Psal jsem na to dokonce seminární práci. Třeba do Slovinska se jezdí a spousta dalších zemí.

A pro ty kapraře, viz. moje předchozí reakce. Smysl to má a v praxi to taky funguje, není to nic nereálného. Ale vůbec nemluvím o masovém turismu a a už vůbec ne autobusem. Musím jet do školy na zkoušku, tak zatím, budu tu až večer.

Ještě jednou všem díky za vyplnění! :)

Fit - Profil | Út 17.1.2012 12:07:22

Fishky >> Ještě bych dodal. Bereš to hodně subjektivně. Já mám na to třeba podobný pohled jako ty a mám rád u vody klid atd. Ale není to tak u všech kaprařů. Ne každý je ochotný spát někde vedle křoví v bivaku. A ne každý kaprař usiluje za každou cenu o úlovku přes 20kg. Spoustě lidem jde o odpočinek a o příjemnou dovolenou. Zkrátka potřeby se liší.

Já to vidím hlavně o tom zprostředkování a zajištění služeb. Pro příklad: Volitelné ubytování poblíž Ebra v chatkách nebo apartmánech na konkrétním místě. Zajištění nebo pomoc s vyřízením povolenek. Zajištění rybářského průvodce s lodí. Možnost bivakování v okolí pro zájemce. Možnost zapůjčení vybavení + další servis. Věřím tomu, že tohle by spousta lidí ocenila. Ne každý je schopen nebo má čas na to, aby si vše zajistil sám.

A ten dotazník je jenom do praktické části, kdy chci zjistit zájem a potvrdit nebo vyvrátit své hypotézy. Proto tam také mám, jaké ubytování rybáři preferují, že je důležitá volba revíru nad komfortem atd. Nikdo nic podobného zatím nepsal, proto jsem se do toho pustil :). Takže asi tak, snad se chápeme trochu :).

Fishky - Profil | Út 17.1.2012 12:05:08

Fit >> asi na to koukám z jiného úhlu pohledu, ve škole jsem raději vybíral témata typu "proč je tohle smysluplnější či lepší jak tamto" než téma "proč je tohle nesmysl", prostě mi to přišlo jako plýtvání časem - raději jsem řešil ty pozitivní věci. Co se záměru týče, třeba zájezd muškařů si představit dokážu - viz poslední článek tady na MRKu a mohlo by to být i zajímavé, rozvést lidí po skupinkách ráno kolem hotelu a večer je posbírat a spokojení by mohli být všichni. Lov dravců by takhle mohl fungovat někde na deltě Dunaje, či přehradách velkých řek, ale kaprařina - ta je o spoustě hodin na správně vybraném místě pro dva max tři. Bejt hmyzák či vláčkař, tak bych se takovému "kolektivnímu" zájezdu vůbec nebránil a klidně by to mohlo bejt v režii známých třeba z MRKu (sraz vláčkařů alá Dunaj) sraz mouchařů... ale jako kaprař můžu sedět tak leda doma za pecí, nebo vyjet s parťákem, ale busem ne :-(

Fit - Profil | Út 17.1.2012 11:55:30

JN >> Ano, můžeš. Vysoká škola polytechnická Jihlava - obor Cestovní ruch - https://www.vspj.cz/zajemce-o-studium/cestovni-ruch​

Fit - Profil | Út 17.1.2012 11:54:26

Halen >> Zveřejněna bude celá práce, ale až tak v červnu. Už jsem to tu psal.

Fit - Profil | Út 17.1.2012 11:53:44

Fishky >> Však já mám naprosto stejný názor jako ty! :) Hlavně jsem to tu už asi 10x psal :). Můj dotazník se s tím, co ty píšeš, vůbec nevylučuje. Přesně tohle chci v té bakalářské práci popsat (specifika kaprařiny oproti ostatním druhům sportovního rybolovu). Když si projdeš diskuzi níže, tak uvidíš, v čem vidím smysl. A mimochodem, už se to i v praxi praktikuje. Cestovní ruch není jenom o pořádání masového zájezdu :). Já tu práci nedělám tím stylem, že chci zorganizovat nebo navrhnout hromadný zájezd pro kapraře. To by byl kolosální nesmysl samozřejmě :D.

Fishky - Profil | Út 17.1.2012 11:50:44

Čurbec >> voda v láhvi je kontraproduktivní zbytečnost, kterou si však může dovolit kde kdo a proto si za tu dvacku ten "dobrý" pocit koupí... (já ne) rozdíl mezi láhví a zájezdem je ten, že zázračné schopnosti petkových vod můžou lidé žrát donekonečna, ale jen pako by jel znova na zájezd, kde by předtím polovina lidí nic nechytla :-)

Čurbec - Profil | Út 17.1.2012 11:35:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky >> Tuším že na jednom DVD už jsem zájezd kaprařů viděl. :-)))

Čurbec - Profil | Út 17.1.2012 11:33:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky >> Máš sice pravdu...... Ale před cca 15lety by jsi za vodu v pet láhvi taky nedal 20 kč. :-)))))

Pavel Z - Profil | Út 17.1.2012 11:25:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

máš to tam snad ti to pomůže

Halen - Profil | Út 17.1.2012 11:15:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, máš to tam. Držím palce, ať ti to vyjde. Jo ještě doplním, mohla by z toho být celkem zajímavá statistika, zveřejníš z toho něco?

JN - Profil | Út 17.1.2012 11:12:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Máš to tam! Snad to pomůže. Můžu se zeptat jakou školu děláš?