Prokletí jeseterů aneb kaviár jako luxusní delikatesa

Kategorie: Všeobecné

Kaviárový mistr Tobias Felix oblečený v chirurgickém bílém oděvu rozřezává šedivou kůži jesetera na stole před sebou, aby předvedl nejnovější švýcarskou luxusní delikatesu. Za 250 gramů nové pochoutky pojmenované Oona (v keltštině výjimečný) zaplatíte 1275 franků.
Produkt se objevil díky nápadu inženýra Petera Hufschieda využít horského potoka, který vytéká u severního konce železničního tunelu Loetschberg s teplotou 20 stupňů Celsia, k chovu ryb zvyklých na teplou vodu. Před šesti lety bylo do těchto vod vypuštěno 35.000 sibiřských jeseterů, kteří vyprodukovali 300 kilogramů kaviáru na letošní zimu.

http://cestovani.tiscali.cz/cerne-zlato-kaviar-patri-nove-k-luxusnim-svycarskym-delikatesam-111970

rover, 15.12.2011

Diskuse k bleskovce

šmudla007 - Profil | St 28.12.2011 23:09:23

arnošt >> Kaviár syrovej sem ještě nekoštoval .. ale jináč co sem zkoušel tak jikry každé ryby chutnají podobně ..jako smažený vajíčka. Kaviár z jeseterů se neskutečně přeceňuje .. stejně jako polévka ze žraločích ploutví a podobný uchylný recepty především asijské kuchyně, který vedly k vyhubení nejednoho živočišnýho druhu(neb čínanů je prostě moc).
Asi bych byl pro zavedení delikatesy kulky čínana nadivoko.. pytláci se o dostatečný zdroj této delikatesy postarají a tyhle vzácný živočišný druhy budou zachráněný...
Zkus jikry z kapra přes cedník, nasolit a servírovat, kaprů je víc jak jeseterů :)

arnošt - Profil | St 28.12.2011 23:02:24

Jedli jste někdo někdy takový kaviár?Já tedy určitě ne. Ale docela by mě zajímalo,jak to asi chutná...