Výstavba jezů na Labi

Kategorie: Všeobecné

Děčín - Záměr výstavby jezu na svém čtvrtečním zasedání podpořili i děčínští zastupitelé. Z dvaadvaceti přítomných zastupitelů bylo osmnáct pro, čtyři se zdrželi hlasování.
S uvažovanou výstavbou jezu na Labi se ve středečním podvečeru mohli seznámit lidé v Děčíně. Veřejnou prezentaci pro ně připravilo Ředitelství vodních cest České republiky, které má být investorem stavby.

http://decinsky.denik.cz/zpravy_region/plavebni-stupen-v-decine-prospeje-vodni-doprave-tv.html

foxxx, 25.9.2010

Diskuse k bleskovce

jarda 2004 - Profil | Po 27.9.2010 23:31:05

Tohle je projekt za tak ohromnou sumu pro tak málo že jestli to někdo prosadí tak už nikdo neuvěří že naše vláda ať taková nebo maková nebere.

b.gun - Profil | Po 27.9.2010 22:28:30

Katt >> Ještě jsi zapomněl na šrot, ten občas taky vezou. A ty rezavý necky jsou přece samy o sobě taky šrot, kterej by měli potopit a rozřezat. Alespoň nějaký užitek by z nich byl ...

b.gun - Profil | Po 27.9.2010 22:25:36

hering >> Přesně tak, to je věc, o které se nemluví. V tomto jednom jezu se jen utopí prachy, ale stejně se ohledně té rádoby splavnosti nic nevyřeší. Za chvíli by se vytáhnul argument, že pro lepší splavnost je potřeba vystavět další stupeň v Povrlech, jen aby se kvůli naprosto marginálnímu způsobu dopravy prolily betonem další miliardy. A čert ví, jestli by zůstalo jen u těchto dvou, když už by tam pak vlastně nebylo co zkazit. A údolí Labských pískovců by bylo totálně v ... no, v prdeli. A s ním i řada živočišných i rostlinných druhů.

hering - Profil | Po 27.9.2010 22:12:48

Katt >> Už jsem se k tématu jezů vyjadřoval negativně opakovaně.Je to jednoznačně betonlobing.Konkrétně letos se krom 14ti dnů v červenci dalo plavit bez omezení a stejně se neplaví.... Kdeže to je ten zakopanej pes!!! Asi není co plavit a né po čem.Ať se laskavě přizpůsobí plavci řece a né řeka jim.Bydlím u Labe a řeku mám před očima každej den,takže jasně vidím co se na Labi děje.Jo a jeden jez stejně nevyřeší splavnost Labe od UL po státní hranici.Jenže komunální volby se rapidně blíží a je třeba lůze něco naslibovat.Takže 1)plná zaměstnanost 2)plná zaměstnanost a za 3)plná zaměstnanost :-) :))

Katt - Profil | Ne 26.9.2010 15:50:59

I kdyby v kase peníze náš stát měl, tak je to naprostá hovadina budovat další (do budoucna) problémovou stavbu na Labi. Návratnost - nenávratnost, za výstavbou je evidentní lobing. Těch pár zrezavělých necek, který po Labi plave si podle mého názoru žádný miliardy nezaslouží. Já na Labe chodím často a krom přepravy písku je tam skoro mrtvo, protože když je moc vody, tak se lodě neplaví. Když je málo vody, tak se lodě neplaví. Když je vody tak akorát, tak se přepravuje zrní (pokud zrovna neprší a dá se nakládat). Všechno toto se dá lehce přepravit po dráze.
O dopadech na přírodu ani nemluvím. To by se asi někomu hodilo, kdyby mohl hýbat s vodním sloupcem, jak se mu zlíbí. Já si myslím, že zdymadla na Střekově stačí až, až.
ŘVC, co je to za podnik? Kdo to vůbec platí?
Foto: V červenci jsem pozoroval na Střekovské pláži bobra. Frčel proti poroudu ke zdymadlům. Docela by mě zajímalo, jak se přes ně dostal :-)

mannice - Profil | Ne 26.9.2010 15:05:14

Co na to říct,hlavně že ve státnim rospočtu chyběj peníze a takovýhle věci financovat neni problém..Normální člověk nenadělá vůbec nic.