Policisté si políčili i na rybáře

Kategorie: Všeobecné

Mikulovsko – Důkladná prohlídka břehů Dyje, Jeviškovky a Nových Mlýnů, kontroly rybářů i turistů. Tak vypadala spolupráce břeclavských policistů s rybářskou stráží.

http://breclavsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/policiste-si-policili-i-na-rybare20100621.html

foxxx, 21.6.2010

Diskuse k bleskovce

SOPTIK 52 - Profil | Út 6.7.2010 17:19:32

Lee-Haney >> proč házíš všechny do jednoho pytle???!!!KOLEKTIVNÍ VINA?

LeMa - Profil | Út 6.7.2010 17:06:05

Lee-Haney: tak proti nařčení, že "Češi jsou prasata" se musím ohradit. To jsi asi nebyl ještě nikde jinde ve světě... Jediný národ, který je pořádnější než Češi, jsou Němci ... ;-)

platfus - Profil | St 23.6.2010 23:55:11

roman >> Jake chatrče maš na mysli?

Lee-Haney - Profil | Út 22.6.2010 20:56:35

Já teda nevím.Tady se udělá jedna větší akce na lidi co nerespektují naprosto nic a hned je to buzerace a mrhání silami.Od nějakého času zastávám názor že Češi jsou prasata na které je třeba dlouhý bič a malý dvůr.
U nás je třeba jeden lom kde by se po správnu nemělo koupat,ale je tam příjemně a lidi to stejně porušují.Věřím tomu že kdyby se tam dělali pravidelnější policejní hlídky tak to lidé taky nazvou zbytečnou buzerací.Pointa je v tom že místo ,aby si vážili toho že ty hlídky tam jsou opravdu minimální a já věřím že by možná nebyly vůbec kdyby v onom krásném místě nebyl po koupáčích tedy lidech tak otřesný bordel že když jsem tam jel poprvé a snad naposled tak mi bylo na blití a do breku co my jsme za hovada.

Co jsem tím chtěl říct?Za většinu zákazů si můžem prakticky sami.Ovšem vrcholem je tohle nazvat závistí.

hevlín - Profil | Út 22.6.2010 17:10:39

LeMa >> záleží,co si představuješ pod pojmem závažná trestná činnost a co pod pojmem buzerace. To, co já považuju za závažnou trestnou činnost řeší SKPV a ne obvodní oddělení v Horní dolní. A co je a není buzerace? Řešení přestupků na úseku rybářství? Dopravy? Nebo oznámení do přestupkové komise obtěžování ze strany nějakého bezvýznamného onanisty? Ten taky v dobré víře činí něco nepovoleného a zlobí se, že mu jeho zálibu, která je nějakým nařízením, někdo chce znesnadňovat...Myslím si, že když se mi něco nelíbí, tak se to snažím, pokud to jde změnit. Osočováním někoho buzerací ale změním prd.

LeMa - Profil | Út 22.6.2010 10:09:34

No, ono 99 % rybářů postižených vandalstvím ani škodnou událost policii nenahlásí. Mě ze závisti že jezdím na cizí revír dvakrát místní propíchli kola u auta. Co bych si asi pomohl kdybych to jel ohlásit? Já byl rád že jsem dojel domů, protože jsem u každé benzínky musel kola dohušťovat ... :-))
Myslím že by se policie měla starat o jiné věci než o buzerování rybářů u vody. Je dost a dost závažné trestné činnosti která zůstává neobjasněna. Nechápu proč se v podobných případech PČR angažuje, (získává si tímto i nepopularitu u občanů) když si na druhou stranu stěžuje na nedostatek lidí. Docela to vypadá, že se to někomu hodí a záměrně nakládá státní policii zbytečnou a nepodstatnou práci, aby se nemohla soustředit na trestnou činnost, která je pro společnost daleko palčivějším problémem.
Tyhle aktivity by měla PČR nechat na RS ve spolupráci s městskými magory kterým jejich inteligence víc nedovolí...

jarda 2004 - Profil | Po 21.6.2010 22:43:14

hevlín >> Trošku jsi mne nepochopil neberu to jako oblast jak takovou ale obecnou rovinu tohoto problému. A kategorie bajekt to zrovna nebude a sám to dobře znáš pokud si dokážeš nahlédnout do statistik objasněnosti páchání těchto vandalství a obecné krádeže ve vozidlech. Říkám jen jednu věc že honit činnost na rybářích je trošku jiná parketa než opravdu dělat práci která má svou podstatu . Pokud ale je vše u vás v pořádku a trestná činnost klesá a přestupky slábnou tak je jen dobře že provádíte kontroly na procházkách kolem vody. Nechci znevažovat tvou práci to ani v nejmenším ale přece jen to je podle mne zbytečné mrhání lidskou silou a technikou v době mobilních telefonů kdy RS může kdykoli požádat policii o podporu nebo provedení adekvátního zásahu tam kde to je potřeba.

hevlín - Profil | Po 21.6.2010 22:33:07

jarda 2004 >> v rámci sériových vloupání do vozidel objasněnost není až tak špatná. Poslední sérii si pamatuji v období začátku roku 2009. Pokud se budeme bavit o katastrálním území obce Ivaň a Pasohlávky, které pod moje pracoviště patří, tak za poslední půlrok či více spočítám na prstech jedné ruky vloupání do vozidel. Možná mi ještě prst zbyde. Pokud máš na mysli parkoviště u rybárny u revíru D6, tak pokud mě pamět neklame, bude to stejné. Devadesát devět procent těchto vlupek je pácháno různými narkomany, které k tomu přímo navnadí ponechané věci ve vozidle. Věci, které jdou přímo vidět. Nepamatuji si, že by jsme v poslední době šetřili věc, kdy by samotné oznámení bylo založeno na tom, že případné poškození vozidla způsobil někdo ze msty atd. jak uvádíš. Myslím si, že toto patří do kategorie bajek.

Bosanac - Profil | Po 21.6.2010 22:28:16

hevlín >> Drzim palce .

hevlín - Profil | Po 21.6.2010 22:27:19

roman >> odpadky není problém pokutovat, pokud prokážu provinění přítomné osoby. Postavenou chajdu na místě s určitostí nevyřeším, protože nemůžu suplovat činnost místně příslušného stavebního odboru atd.

jarda 2004 - Profil | Po 21.6.2010 22:26:19

hevlín >>V podstatě tyhle kontroly naplňuji nějakou část tvé práce kterou jak sám píšeš vykonáváš dobrovolně a rád což chápu a akceptuji. Ale na druhou stránku by mne zajímala objasněnost krádeže lodí poškozování vozidel, která jsou odstavena tak aby neporušovala platné vyhlášky a zákazy a jejich vykrádání někdy už jen z podstaty věci že přijeli cizáci? Jakou objasněnost máte na této úrovni?A kolik těch grázlíků vlastně bylo chyceno kdy páchají trestnou činnost.

smradzjzd - Profil | Po 21.6.2010 22:18:37

hevlín >> jen tak dál a houšť.

Financ - Profil | Po 21.6.2010 22:16:56

Beila >> Trochu mimo, zákaz táboření v chráněné rezervaci je dán zákonem, zákaz vjezdu je dán dopravní značkou a ani o jejím umístění nerozhoduje MO. Pokud nesouhlasíš s danými pravidly máš právo tam nechodit a jít tam, kde ti pravidla vyhovují. Třeba na soukromák.

roman - Profil | Po 21.6.2010 22:16:52

velká škoda že se nezaměřily na ty překrásné chatrče a bordel --ONI JSOU TAKÉ V REZERVACI.nebo ne??????

Venca888 - Profil | Po 21.6.2010 22:16:20

Beila >> no jo... pokud tam po těch cizích x-let zustávaj odpadky, zajížděj s autem až pomalu do vody apod., tak se nedivim, že místnim dojde trpělivost a začnou to tam těm cizim komplikovat...

smradzjzd - Profil | Po 21.6.2010 22:15:19

Beila >> správně. Přece si tam od cizích nenechají dělat bordel, rozjíždět pozemky a zapálit pole obilí, stoh či les.

hevlín - Profil | Po 21.6.2010 22:14:59

Beila >> myslím si, že represivní nařízení na revíru D7 jsou postaveny na obecně závazných vyhláškách okolo ležících obcí. Tudíž žádná závist.

hevlín - Profil | Po 21.6.2010 22:13:30

Jako policista OOP Pohořelice se takových akcí na revírech D6 a D7 účastním poměrně často a rád. Někdo tu říkal, že by tuto činnost policie jako taková dělat neměla a měla by si hledět svého. Jaký rozdíl ale je mezi prevencí a přímým postihování pytláctví, ať už v rovině přestupku, nebo přímo přečinu a například prevencí přestupků či přečinů proti majetku? Pro někoho zažilá rovnice kontrola u vody=rybářská stráž už dnes neplatí a do budoucna ani platit nebude. Vzhledem k nešvarům, které na šestce a sedmičce v rámci rybolovu jsou (a teď mě ukamenujte, ale dělají je z devadesáti procent rybáři, úzce se specializující na lov kaprů, ne různí dědci a jiné postavičky) budu na podobné akce jako rybář chodit dobrovolně i do budoucna.
Nebráním se rozumné diskuzi na toto téma, ale reakce typu "do čeho se ty švestky zase serou" jsou hodny jedné fráze Forresta Gumpa "pro hloupého, každý hloupý".