Pytláci na rieke Morava

Kategorie: Všeobecné

Kolegovia z Južnej Moravy pomôžte v boji proti drancovaniu rieky Moravy pytlákama. RS zo Slovenska na to sama nestačí. aj keď pri jednom výjazde pozbiera 10-15 nastražených šnúr je to málo v boji proti čoraz drzejším pytliakom.Už si dovolujú jazdiť aj cez deň.Absolutne ignorujú že zo Slovenskej strany na nich volajú rybáry. Jedna partia vychádza z chatiek pri ropovode pri Hodoníne a druhá nad Rohateckým mostom.To je len môj poznatok.

Grass, 18.7.2009

Diskuse k bleskovce

Radek76 - Profil | Pá 24.7.2009 7:30:51

Ono taky pytláci nejsou jenom mezi "Záhorákama". Letos v květnu jsem byl za kamarádem ve Vysoké pri Morave. Je tam chráněná přírodní rezervace a patří do oblastí s vyšším stupněm ochrany. Takže zákaz vjezdu a rybaření. Procházel jsme po břehu Moravy a tam byl jeden rybář s pinčesem,který na dotaz jestli ví, že tam nemá co pohledávat odpověděl, že když tam jezdí Jeepy a jiné offroudy (a jsou to taky rybáři) a ještě jim to nikdo nezatrhnul, tak proč by tam nemohl chytat. A co na to dodat? MO ve Vysoké to ví a co dělají?...Co asi tak,že?Policajti tam prý nejezdí a RS nemá asi zájem. Jinak voda je tam nádherná. Škoda. Až to zjistí někdo zodpovědný v Bruselu,možná na nějaké dotace můžou zapomenout.

Grass - Profil | Ne 19.7.2009 21:04:56

Cottus >> Největší pytláci jsou rybáři. - Je natom dosť pravdy. Také som bol svedkom keď rybár na druhom brehu zobral prut a za desať minút sa vracal so sumikom.Skrátka ludia sú vynachádzavý.

Grass - Profil | Ne 19.7.2009 11:43:57

kanic >>Oni tušia že sa o nich zaujímajú. Posledne zazvonil mobil a rychle naštartovali motor a odjeli.Bohužial to nieje pytliactvo o jednej rybe ale cielené.Chodia po Hodonín ale naspeť už nie.Vyzerá to že sa naspäť vyvážajú.Foto sem poslal.
Držím ti palce.
Čau.

kanic - Profil | Ne 19.7.2009 11:15:42

Grass - ® - já jsem na lodi na Moravě dost často,ale obyčejně nemám na ně štěstí.Chce to na vodě na ně čekat,reagovat na tel.zavolání je pozdě.Než dám dohromadu lidi a než je najdem je pozdě.

kanic - Profil | Ne 19.7.2009 11:12:44

Grass - ® - jsem rád,že na to někdo poukazuje.Je potřeba k tomu víc lidí a spolupráce sousedních organizací.Bohužel RS dotčených místních organizací v tomto směru je málo aktivní .

Grass - Profil | Ne 19.7.2009 11:08:53

kanic >> Súhlasím. Už sa začínajú objavovať prvé lastovičky o spolupráci. Toto bol ciel môjho príspevku.Mám foto aj s tvárou ale bohužial to nič nedokazuje.Môže to poslúžiť len na ako typ.
Nie som RS ani hlas ludu len chcem poukázať na jeden s problémov na rieke Morava v tejto časti.

kanic - Profil | Ne 19.7.2009 11:08:53

Grass - ® - kontakty jsou na www.mrs-straznice.cz

kanic - Profil | Ne 19.7.2009 10:59:40

Grass - ® - budu rád když mně pošlel tyto fotky na mail.Jinak bych přivítal užší spolupráci s RS ze Skalice.Zatím nic takového není.

Grass - Profil | Ne 19.7.2009 10:59:03

kanic >> Myslíš tuto loku ?

Grass - Profil | Ne 19.7.2009 10:56:44

Len kvôli podpore diskusie.

van houten - Profil | So 18.7.2009 23:38:18

kranex >> tak to už je fakt moc

kranex - Profil | So 18.7.2009 23:30:35

van houten >> a to este nevis uplnu perlu,raz sa vyliala morava,znamy sa tam prizenil[uz aj rozviedol][malacky]bol vtedy u svokra zachranovat v tych hausbotoch ci co to tam maju,ty budky na koloch pri vode,aby to tam nenavlhlo tak jak to vykladali hore tak rakusky ochrancovia tam jazdili na zodiaku a zbierali topiace sa zvierata,plavali za dvoma srnkami ale tie vystrasene sa pustili s poslednych sil cez rieku a rovno na slovensku[teda zahoracku]stranu,prud ich zaniesol rovno k nim...svokrov sused co bol s nimi nevahal ani sekundu skopol z terasy jezka aby mu nezavadzal pri akcii a veslom omracil jednu,druhu minul a ta stacila uplavat a vybehnut na hradzu do narucia istej smrti,na uzemie divokeho zahoristanu..znamy si tolko arslochov[ritnych dier]a swajnov[svini]nevypocul ani ked vrazil vo viedni do opla plneho olasskych ciganov[ blikali a neodbocili]

Milda - Profil | So 18.7.2009 23:26:16

Grass >> Že tam jsou pytláci dlouho,to je asi známá věc.Taky bych si nyní dovolil dát za pravdu těm mladým,že je pro RS jednodušší polapit non-stop lovce,než pytláky.Můžou tvrdit co chtějí,ale jestli máme profi RS a ví o daném problému,tak ho mají řešit a ne se vymlouvat.Tím se nezastávám křiklounů po non-stop lovu atd.,kteří spíše jen naříkají,ale tady na tom kus pravdy mají.
Osobně jsem tam pytláka ale nikdy neviděl.S čím bych ale velmi rád pomohl,tak by byla likvidace squotů na slovenské straně a maringotek a následné výsadbě stromů,co byly k vůli tomu vymýceny a to ve velkém.Je to hnus na blití a nechápu,jak to může vůbec vaše strana tolerovat.Nechcu hájit naši stranu,bezohledných individuí k přírodě se najde všude dost,ale přece jen,na naší straně není díky bohu ani jedno takové stavení(letos jsem ale v těchto úsecích nebyl) a má to ještě trochu nádech divočiny,na vaší je to tristní.Býval to kus nádherné přírody,ale co se tam událo za poslední pár let,to je k zblití.Přestal jsem tam raději jezdit.Snad u vás dostanou ve vedení organizací rozum a nechají zmizet všechny ty plechové boudy a maringotky...Nenechte to zajít tak daleko,aby to tam vypadalo jako u nás na D5,či D7...

van houten - Profil | So 18.7.2009 23:10:40

kranex >> jak říkám, krááááásnej revír :-))))

kranex - Profil | So 18.7.2009 23:08:43

van houten >> jj,presne,my sme raz videli domaceho jak blyskacuje na jar na ramene moravy,pri kutoch,stuka chranena...,,fsaak ja si seberem enem dfjee a hnedky idzem dom"...;-]

van houten - Profil | So 18.7.2009 23:00:39

kranex >> já z toho nářečí taky sral smíchy, lidi sou tam svérázný, jen co je pravda :-))) Totaj mi dědek tam povídal, že porybný upozorňoval místního: Frantíku, parmy sou hájený! Jendo, když chytím do padesáti, pustím, jak bude mít přes padesát, jde dom, hájená - nehájená !

kranex - Profil | So 18.7.2009 22:54:54

van houten >> asi desat rokov dozadu som pozbieral odvahu a prisiel som na moravu na ryby[okolo suchohradu]hned este som ani nebol vybaleny doletel dedek s odznakom, ze kontrola rybarskych listkov..skontroloval,ze ;dobue chuapci tu za stromaama mam chaupu,dojdzite na dvje deci"...dosli sme k tej rozpadnutej maringotke na koloch,dedek 3 udice hodene a spusta a vytahuje ten granik ci taplu ci jak sa to vola...vo vedre okrem ineho cejn sinny a tuponosy,boli vtedy chraneny...ze ,,to mam pue macky"...s tych 2 deci som mal kyselinu 3dni a vecer ma komare rozbili na kasu...