Vychází Sladkovodní kuchařka

Kategorie: Všeobecné

Sladkovodní kuchařka
Milan Palička

Po úspěšné Olivové kuchařce a Mořské (nejen) kuchařce další kuchařka
o zdravém vaření z edice Jídlo jako lék

Další výpravná česká kuchařka věnovaná rybám je tentokrát zaměřena na ty sladkovodní, tedy ryby českých rybníků a řek. Česká republika má vzhledem k počtu obyvatel rekordní počet rybářů – s nadsázkou lze říci „Co Čech, to rybář“. A právě pro ně nakladatelství Smart Press připravilo svou novou kuchařku. A také pro všechny, kdo hledají rady a tipy, jak rybí maso nápaditě a chutně upravit, kdo chtějí žít a jíst zdravě.
Nová kuchařka z edice Jídlo jako přináší mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb, najdete v ní důležité informace a recepty, které posílí vaše zdraví a podpoří snahu držet si štíhlou linii. A navíc se dozvíte mnoho informací o dějinách rybníkářství a rybářství i o tom, proč je konzumace ryb pro lidské zdraví tak užitečná.
Hlavní část knihy ale samozřejmě tvoří recepty – nápadité a vyzkoušené recepty na přípravu sladkovodních ryb s nádhernými profesionálními fotografiemi jídel a spoustou fotografií s tématikou rybářského prostředí, výlovů a s rybářskými motivy.

• Informace, proč jsou ryby tak zdravé
• Kapitola o dějinách rybářství a rybníkářství
• Soupis ryb našich vod a mnoho informací o nich
• Rady, jak vybírat, nakupovat a upravovat rybí produkty
• Přes 250 receptů s uvedenou energetickou hodnotou a obsahem cholesterolu – Předkrmy a pomazánky, Polévky, Hlavní jídla, Saláty, Marinované a uzené ryby

Autor knihy: Autor Milan Palička je dlouholetý rybář a milovník sladkovodních ryb a jídel z nich připravených, na internetu vede blog Mánkův rybí restaurant (www.manek.bloguje.cz ).

Fotografie receptů: Alena Hrbková
Foodstyling: Milena Volfová

Knihu lze zakoupit na: www.smartpress.cz

Roman C., 21.4.2009

Diskuse k bleskovce

Lauri - Profil | St 22.4.2009 7:24:38

X - Rap - Profil | Út 21.4.2009 17:55:31

Vypadám to dobře, takže si ji koupím!

pavel68 - Profil | Út 21.4.2009 14:35:27

Stanley 87 >> když kuchařku tak 90 - 60 - 90 :-)))

Iwík - Profil | Út 21.4.2009 14:30:52

takové knížky mám ráda :o))
jinak ten název je pěkný, sladkovodní kuchařka :o)))
jak upravovat sladkovodní jídla :o)

Stanley 87 - Profil | Út 21.4.2009 14:29:26

Když kuchařku, tak jedině od Jirky Babici:-)