Pletenka Sema Carp Braid Solid



Kategorie: Drobnosti

Série pletených šňůr CarpBraid obsahuje od letoška novou pletenku Solid, která má v sobě zapleteno olověné jádro. Je určena pro zhotovování koncových kapřařských montáží. Jednak pro zatížené kombinované či ztužené návazce např. pro plovoucí nástrahy, tak jako krátká "šokovka" za olovo pro lepší položení na dno, aby nebyla rybami odhalena. Také můžete samostatné jádro ze šnůry použít jako zátěž na návazec tak, že kousek olověného drátku omotáte na několika místech pevně kolem návazce. Ten pak bude lépe kopírovat dno.

Olověné jádro také dává šnůře tuhost, aby se sestava nezamotala při nahazování, ale zárověň je poměrně měkké a neláme se. Je potřeba tak 15 ohnutí na stejném místě, aby se zlomilo (myslím ohnutí do pravého úhlu a pak na druhou stranu také do pravého úhlu).

Prodává se ve dvou nosnostech - 25 a 35 bls. Já zkoušel slabší verzi, která má hmotnost asi 4,5 gramů na metr délky. Chytal jsem s ní asi 3x a nebyly žádné problémy s pevností nebo výdrží. Pro extrémní podmínky (vítr, proudění) bych ale vzal tu silnější, aby efekt "přišpendlení ke dnu" byl ještě markantnější.

K bezuzlovému spojování této šňůry budete potřebovat jehlu - buď boilie jehlu se zavíracím hrotem, nebo obyčejnou větší jehlu na vyšívání. Některé konkurenční výrobky obsahují vhodnou jehlu již v balení, zde chybí. Rovněž tak chybí instrukce, jak pletenku používat a jaké uzly s ní vázat.

Cena výrobku je kolem 130 Kč za 10 m.

 

Klady a zápory

slušná cena

pevnost šnůry i jádra

chybí jehla a návod pro vhodné uzly

 

Martin M. - Profil, 14.6.2006