Olova SystemBruce




Kategorie: Drobnosti

Tato in-line olova, kterými prochází vlasec středem a lze je použít jako pevné zátěže pro kaprařské montáže, jsou vyjímečná v tom, že mají rozříznutou stranu a vyndavací pryžový střed. Tím lze měnit hmotnost nebo tvar olova během lovu bez převazování, což výrobce udává jako jejich hlavní výhodu. Nu, je tomu tak, ale osobně si myslím, že jejich větší předností je kvalitní zpracování a množství varinat - těch je celkem 6, od běžných kapek po věnec s hroty.

Gumový střed, do kterého se zasouvá obratlík návazce, je dost hluboký, raději bych volil menší obratlíky než výrobcem doporučovaný max. průměr 4 mm, to už je aspoň na mne hodně natvrdo. Samotné spojení gumy a olova je dost pevné, dříve se vytrhne obratlík než by sjelo olovo z gumy např. při zdolávání nebo i při uváznutí ryby po zaklínění olova mezi kameny.

Z druhé strany lze do gumy zasunout anti-tangle hadičku. Otvor je široký asi 1 mm, takže 2 mm hadička v něm bude dobře držet.

Zkoušel jsem typ plochá kapka a "obelisk" (ten je na přiložené fotce) oba o hmotnosti 80 gramů (mimochodem mají fakt přesně 80 gramů) a líbili se mi. Povrchová plastová úprava je nezvykle tvrdá, neloupe se, neničí se zbytečně o kameny. Horší je to trochu s cenou, která je kolem 20 Kč za kus. Na druhou stranu ušetřím za gumové spojky na pevnou montáž.

Abych byl úplně spokojený, chybí mi v této řadě method krmítko, které by jako inline verze s měnitelnou zátěží a vytrhávacím obratlíkem nemělo na bezpečnou srkačku chybu.

 

Klady a zápory

dobrý nápad

množství variant

kvalitní zpracovani

cena

 

Martin M. - Profil, 18.5.2006