Potvora !

.

Rambich - Profil, 1.10.2011

Uživatel není autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

kadlan - Profil | Ne 25.12.2011 20:59:43

Hnus

end - Profil | Ne 25.12.2011 20:50:01

Vy máte problém s jedním kaprem. Já jsem zhlédnul na youtube.com pár videjí z ameriky. Tam je sport střílení lukem po kaprech a brutalní umučení ryby k smrti.

Jäger - Profil | Pá 25.11.2011 21:17:32

Venca888 >> Jsem rád že konečně jsi se zachoval jako obyčejný člověk, a né jak ten největší mistr světa. Ano zachovávat ekosystém si můžou v národních parcích, chráněných krajinných oblastech, ale NE! v tomto případě. Nemůže být řeč o nějakém návratu, jelikož jak člověk jednou zasáhne (regulace potoků a řek, umělé vysazování ryb,atd.) Už nijak se to nemůže vrátit zpět :) Takhle brzy nebude nic, ryby nebudou jelikož vše vydrancují vydry a jim podobná havěť, rybáři nebudou mít chuť už je krmit,přestanou zarybňovat a vychcípou i vydry. Jako úplný debakl bude to,že v našich vodách nebude nic! Je to typicky ekonomický koloběh, na který by přišli časem i ti malý černouškové v Africe. Dnes se vše točí kolem peněz a kdo si to nemyslí tak ..... Nemá cenu ho přesvědčovat. Mrzí mě jen to,že lidi chtějí být děsně důležití "Ochránci",ale nevidí budoucí důsledky svých činů

Venca888 - Profil | Pá 25.11.2011 20:42:12

Jäger >> časem dospěješ a pochopíš, že obviňovat někoho z psychickýho narušení je sice jednoduchý, ale nemá to vejšku. Takže trochu argumentů, i když nehodlám suplovat tvoje biologický vzdělání:
Vydří samec sice může obývat relativně dost velký území, nicméně v našich podmínkách (kdy těch 30 km vodního toku prakticky nenajdeš nerozdělený lidskou přítomností) je takhle hodnota nedosažitelná. Uvnitř tohohle teritoria může žít i několik samic, případně se jejich teritoria můžou překrejvat. A je logický, že pokud chceš introdukovat do jedný oblasti vydry a budeš mít zájem na tom, abych se tam ta jejich populace přirozeně udržovala, nemůžeš nasadit jeden jedinej pár u tvora, kterej žije samotářskym způsobem. A právě výše uvedená teriorialita, přímá závislost na přesně vymezenejch zdrojích a relativně nízká reprodukční schopnost zaručuje to, že přemnožení v pravym slova smyslu u takovýho zvířete nehrozí.
Ano - samozřejmě - vydra "nám" bude žrát "naše" ryby. S tim se ale musíme smířit, pokud ji tady chceme mít. Neplatí to zdaleka jenom o vydře. Buď máme zájem o tom, abysme alespoň trochu napravili škody, který jsme tu napáchali, obnovili ekosystém a obecně sanovali přírodu, a pak musíme počítat s tim, že nám to nebude přinášet jenom pozitiva. Anebo se na to můžeme vyprdnout, všechno vystřílet, vybetonovat a chodit se dívat na vydry, volavky a spol. do ZOO. Už i část černoušků bez vzdělání v Africe pochopila, že se musej naučít žít se slonama, i když jim občas likvidujou úrodu. Takže věřim, že to pochopěj i lidi u nás se zvířatama neporovnatelně menšíma.
A ještě jedna rada - pokud je ti opravdu tolik líto rybiček, který vydry sežerou, zkus se zasadit o zrušení rybolovu... věř tomu, že rybáři maj "na svědomí" neporovnatelně větší množství ryb, jejich teritorium neni nikterak omezený a v neposlední řadě se, na rozdíl od vyder, minimálně podíleli na devastaci některejch rybích druhů.

Venca888 - Profil | Pá 25.11.2011 19:33:11

Poušťák >> chtěl jsem se trefit do okna... bylo ale zavřený... :-)

Jäger - Profil | Pá 25.11.2011 19:11:56

Metallica >> jj je to už pár let co tam vysadili několik párů, a teď jsou všude :(

Jäger - Profil | Pá 25.11.2011 19:10:17

Venca888 >> Už jako malého chlapečka mě rodiče učili,že se nemám bavit s lidmi, kteří nejsou psychicky v pořádku :) takže se měj hezky. Moje myšlenka je taková,že zřejmě budeš horší než ta vydra! Teď si nadávej,jak chceš,ale už tu nic obhajovat nebudu, beztak každý rozumný člověk si vytvoří nezkreslený vlastní názor na vliv vydry a na tvojí osobu :)

Metallica - Profil | Pá 25.11.2011 18:20:49

Jäger >> s tím Adršpachem souhlasím.. po pstruhách ani památky :(

Poušťák - Profil | Pá 25.11.2011 17:52:30

Venca888 >> ty tím hrachem chceš prorazit zeď ?..o)))))))))))

Venca888 - Profil | Pá 25.11.2011 17:47:00

Jäger >> tvoje znalost bionomie vydry a její aplikace při introdukci do přírody je na úrovni odpovidající faktu, že nerozeznáš vydru od tuleně... :-)

Jäger - Profil | Pá 25.11.2011 17:19:09

Venca888 >> Vydra je též přemnožená, pokud znáš její bionomii,tak správně by měla mít cca 20-30km vodního toku sama pro sebe (1ks/20-30km), ale u nás díky ochranářům je tu tak co 2km to jeden někdy i dva kusy (Podkrkonoší, Adršpach - kde byly uměle vysazeny), jaký to má dopad na faunu v potocích a řekách? asi takoví, že když přijdeš k vodě neuvidíš ani rybičku, rybáři o pstruha zavadí maximálně 2x do roka a to když mají štěstí. Jsou to potvory a měly by se začít redukovat stavy, to stejné u volavek či kormoránů! To že je to tuleň už tu padlo několikrát, spíš tu byla debata o vydrách,ale ok beru tvojí starostlivost ;-)