Sladká perníková kukuřice

Nástrahy > Rostlinné > Obilniny a jiné plodiny

  • Úspěšné období: Jaro - Podzim
  • Druhy ryb: Kapr,cejn,plotice
  • Typy revírů: Stojatá voda
  • Finanční náročnost: necelých 40 kč - kg

Sladká měkká vařená kukuřice,s výraznou vůní po perníku a anýzu,výborná nástraha,a vzhledem k množství a výsledné ceně i návnada.

Ingredience

1 koření Medový perník Kotányi
1 čajová lžička mletého anýzu
250 g cukru
1,5 litru vody
1 kg zmrazené kukuřice Bonduelle
nepatrný kousek másla
(pro přibarvení je možné přidat potravinářské barvivo)

Postup přípravy

Koření,cukr a vodu patnáct minut svařit. Odstavit,nechat zchladnout,znova přivést k varu,a přidat kukuřici spolu s kouskem másla (asi tak čajová lžička - pro zjemění a zintenzivnění pachové stopy koření). Pokud ji chcete žlutější,použijte potravinářské barvivo. Možno i obarvit na jinou barvu,ale pozor na to že kuku je žlutá (třeba žlutá a zelená = modrá). Doba varu záleží na tom jak ji chcete tvrdou,já vařím tak 5 minut. Kuku pak scedím,vypláchnu šroubovací zavařovačky horkou vodou,a ještě vařící ji nacpu do sklenic,i se lžící jejího vývaru,důkladně utáhnu,a obrátím dnem vzhůru. Po vychladnutí je sterilovaná,při skladování v chladu a temnu vydrží několik měsíců,po otevření cca 3-4 dny,podle okolní teploty.

Fotografie:

 

Joe Smoker - Profil, 11.4.2010
Průměrná známka: 1,40

Diskuse k nástraze/návnadě

: vydrák - Profil | So 5.10.2013 11:08:26

Zdar Pepo.
Tak sem dneska navařil dle Tvýho receptu hrnec kukuřice.Akorát místo koupené zmražené sem naloupal na poli čerstvou :-)
Kapři cítí blížící se zimu a začali se pomalu futrovat.Dík za recept.

D@vid95 - Profil | Čt 12.8.2010 9:42:27

neni to něco jako hovězí křídla ?

kopr69 - Profil | Po 12.4.2010 23:15:05

Joe Smoker >> No vyzkousej a uvidis ten rozdil mezi opilou kuku a natural kuku.

Sven - Profil | Po 12.4.2010 21:42:07

Perníková kukuřice ??? To je něco jako vepřová husa ?

Joe Smoker - Profil | Po 12.4.2010 21:34:06

Pinďa2 >> Budou. Pod to se ti klidně podepíšu. Petrův Zdarec. :-)

Joe Smoker - Profil | Po 12.4.2010 21:31:19

kopr69 >> Pravda,tekutá kukuřice,pod značkou Kentucky Whiskey,mi jede taky :-))))). Ale už vážně - to není špatnej nápad,zkusím. Jen nevím co nato rybí dorostenci :-))))

Joe Smoker - Profil | Po 12.4.2010 21:24:42

domly >> Máš pravdu,trošku poupravená,ale klasika. Na co braly ryby tenkrát,a berou i teď. Jsem toho živej důkaz,chytám na pařenku,kolínka,kuku,rousíky i těsto,dnes a denně. Mám posbíranejch pár receptů od "dědků",používám je,a fungujou. Určitě to není jako boilies na trofejáky,ale pro to k vodě nechodím. Nehodlám soudit co je lepší,jestli "moderní",a nebo ta dědkovská rybařina,asi jak pro koho,ale já radši tu druhou......... klídek,voda,prostě pohoda ;-).

Pinďa2 - Profil | Po 12.4.2010 5:52:56

Joe Smoker - >> Vyzkouším to a běda jestli nebudou kousat!!!:-)))))))))))))))) Jinak za 1.

kopr69 - Profil | Po 12.4.2010 0:45:57

Joe Smoker - >> Vyzkousej tu kuku dat do sklenky a zalit slivovici,tresnovici,merunkovici a nebo broskvovici.Nemusis zavarovat,vydrzi vecnost a budes prekvapen jak na ni budou ryby reagovat.

domly - Profil | Ne 11.4.2010 22:18:33

V podstate je to stará klasika,lebo už ako decko som nakladal kukurku s anýzom a fenyklom-čiže perníkové korenie.vtedy mi to fungovalo.

MarťasLysa - Profil | Ne 11.4.2010 21:42:11

Mě by řízak s příchutí krupicový kaše nechutnal. Takže si myslím, že kukuřice má mít kukuřičnou chuť, ale jinak OK

TWIN 69 - Profil | Ne 11.4.2010 21:11:20

dávám za 1.každý domácí recept je poučením pro ostatní,že receptů je stále nedostatek