Sladká perníková kukuřice

Nástrahy > Rostlinné > Obilniny a jiné plodiny

  • Úspěšné období: Jaro - Podzim
  • Druhy ryb: Kapr,cejn,plotice
  • Typy revírů: Stojatá voda
  • Finanční náročnost: necelých 40 kč - kg

Sladká měkká vařená kukuřice,s výraznou vůní po perníku a anýzu,výborná nástraha,a vzhledem k množství a výsledné ceně i návnada.

Ingredience

1 koření Medový perník Kotányi
1 čajová lžička mletého anýzu
250 g cukru
1,5 litru vody
1 kg zmrazené kukuřice Bonduelle
nepatrný kousek másla
(pro přibarvení je možné přidat potravinářské barvivo)

Postup přípravy

Koření,cukr a vodu patnáct minut svařit. Odstavit,nechat zchladnout,znova přivést k varu,a přidat kukuřici spolu s kouskem másla (asi tak čajová lžička - pro zjemění a zintenzivnění pachové stopy koření). Pokud ji chcete žlutější,použijte potravinářské barvivo. Možno i obarvit na jinou barvu,ale pozor na to že kuku je žlutá (třeba žlutá a zelená = modrá). Doba varu záleží na tom jak ji chcete tvrdou,já vařím tak 5 minut. Kuku pak scedím,vypláchnu šroubovací zavařovačky horkou vodou,a ještě vařící ji nacpu do sklenic,i se lžící jejího vývaru,důkladně utáhnu,a obrátím dnem vzhůru. Po vychladnutí je sterilovaná,při skladování v chladu a temnu vydrží několik měsíců,po otevření cca 3-4 dny,podle okolní teploty.

Fotografie:

 

Joe Smoker - Profil, 11.4.2010
Průměrná známka: 1,40