Ministr Brabec na Přerovsku řešil následky otrávené Bečvy

Bacha San - Profil | Ne 4.10.2020 17:33:36

Dával jsem sem tuto fotku.

eskymak Mrakomor - Profil | Ne 4.10.2020 9:34:01

cubanec >> presne tu samou otazku jsem tady kdesi taky polozil. Proto mi ta jejich vysetrovaci verze pripada nesmysl.

cubanec - Profil | Ne 4.10.2020 0:23:35

Zdravim. je tu někdo kdo mi dokáže vysvětlit, jak je možné, že první cca 2-3 km toku(vyznačeno zelenou čarou)
pod vyústěním kanalizace, kterou se údajně kyanidy dostaly do Bečvy(druhá krátká žlutá čára v pravém dolním rohu), v den otravy mezi 17-18 hodinou nenesly žádné známky otravy? Ty byly zaznamenány až pod Lhotkou nad Bečvou(zelený křížek v levém horním rohu.
Známé fakta -
otrava toku v délce 30km
přes 40 tun uhynulých ryb
Z toho jednoznačně vyplývá, že kyanidů muselo uniknout obrovské množství v extrémní koncentraci.
Jak to, že jsem jen několik hodin po havárii nezpozoroval na zmíněném úseku jedinou rybu mrtvou nebo vyvrácenou s probíhající otravou?
Hmm?

computerfish - Profil | So 3.10.2020 21:17:10

Brabec a AOPK je pro rybáře cesta do pekel. Sami rybáři vědí, jaké ryby do vody znovu dát. Jen se utopí peníze za studie a prezentace. To pan Brabec moc dobře umí. Já v tom vidím jen snahu úředníků AOPK a ministerstva nadiktovat rybářům svoje podmínky a ovlivňovat zarybněn i když je to v gesci MZe. Hlavně aby se vydra nažrala.

ŤAMÍK - Profil | So 3.10.2020 20:22:04

Ve Švýcarsku by visel za nohy na telegrafním sloupě....

Bacha San - Profil | So 3.10.2020 14:02:07

Tak já jsem včera poslouchal rozhovor s tímto tvorem a můžu zde zodpověeně prohlást, že kovanějšího partizána jsem ještě neviděl. Ta reportérka ho mučila všemi dostupnými prostředky a nedostala z něj ani slovo:-)

Rožnovák - Profil | So 3.10.2020 12:57:22

Honza7 >> měl jsem spíš na mysli první část citovaného odtasvečku, který se bude týkat stavu nestavu bentosu.

Honza7 - Profil | So 3.10.2020 11:53:49

Rožnovák >> Pokud se nevzpamatuje bentos, tak to bude k ničemu.
Ještě bych se vrátil k Ríšovi - peníze si může strčit do p-r-d-e--l-e, ten se měl snažit , aby krajina zůstala zachována pokud možno v nezměněném stavu pro budoucí generace. Místo toho se prezentuje jako advokát firem, které se snaží likvidovat svůj odpad vodní cestou - tak tohoto člověka vnímám já.

Honza7 - Profil | So 3.10.2020 11:46:44

kakr >> Máš pravdu, že tohle nikdo neuvedl. Nevím jakou hodnotu pH měla Bečva, pokud voda nebyla kyselá, tak se kyanovodík neuvolňoval.

Rožnovák - Profil | So 3.10.2020 11:08:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Honza7 >> pro mě je zásadní tento odstavec, o ríšovi si myslím své. citace:
Ministerstvo životního prostředí se dnes s rybáři dohodlo, že si společně nadefinují parametry odborných analýz, které Česká inspekce životního prostředí zadá některé z našich výzkumných institucí. Analýzy budou nezbytné pro plán opětovného zarybnění řeky. Finanční výpomoc rybářům se zarybněním slíbilo Ministerstvo zemědělství. Podle předsedy Českého rybářského svazu Karla Macha, se náklady kafilerie uhynulých 40 tun ryb, které rybáři dosud z řeky vylovili, může vyšplhat až na půlmilionu korun. Zástupce Olomouckého kraje dnes na jednání řekl, že kraj je připraven s financováním sanačních prací vypomoci.

_Karel_ - Profil | So 3.10.2020 11:04:28

Uff, tak to si na Přerovsku oddechli, konečně záchrana. Konečně přijel odborník, který všechno vyřeší. Hallelujah!

kakr - Profil | So 3.10.2020 10:45:19

Honza7 >>
Víš co mně na té havárii Bečvy neštymuje?

Před více než 35 roky jsme měli otravu kyanidem na Svitavě. Unikl z nějaké usazovací nádrže z galvanovny Adastu (Adamov). Otrava zasáhla P i MP vodu. Koncentrace byla asi slabší než na Bečvě, hodně otočených ryb přežilo, proud je unášel až k nám na MP vodu.
Ale v celém údolí Svitavy se nesl odér po hořkých mandlích, což je klasická známka přítomnosti kyanidu. Nic podobného jsem nikde o Bečvě nečetl, ani neslyšel.

Honza7 - Profil | So 3.10.2020 10:18:25

kakr >> Karle opravdu haváriím zabránit se nedá, ale předcházet ano. Tady chybí kvanta kyanidů, které nikomu nechybí, nikdo si nesype popel na hlavu a pro jistotu pan ministr už dopředu ví, že šlo o technické selhání. Opravdu jde o technické selhání, když stále nikomu takové kvantu kyanidů nechybí?????
U nás jsme skladovali kyanidy na mg a poctivě odepisovali - nikdo při této havárii si do této chvíle nic nezkontroloval a tak mu přece nemá co chybět.
Výsledky analýz nikdo neuvedl, ale mluví se pouze o kyanidech. Je víc, než jasné, že při každé výrobě vzniká spousta látek, která specifikují jednoznačně daný provoz - proč do této chvíle nejsou zveřejněna všechny data z odebraných vzorků z Bečvy????

kakr - Profil | So 3.10.2020 10:01:05

Honza7 >>
Jediná jistota v tomto světě je, že všichni kdo se narodí také zemřou. Zabránit havariím (otravám) nelze. To je faktum !!

Honza7 - Profil | So 3.10.2020 9:47:01

Já vnímám pana ministra jako totálně neschopného člověka zastávat takový to resort. Z jeho výroků se mi zdá, že je advokát firem a lidí, kterým naše příroda leží totálně u p-r-d-e-l-e.
Monitoring Bečvy si může strčit za klobouk, když nemá žádnou jistotu, že se to za měsíc, dva a nebo za tři roky nebude opakovat znovu - tohle je jenom jak ošidit veřejnost, že toto neschopné ministerstvo pod jeho vedením je schopno něco dělat.
Do této chvíle mlčí o přípravě kanálu Odra - Dunaj. Proč by se staral o Bečvu, když z ní chce odvádět vodu do kanálu?
Z mého pohledu je to nejméně schopný ministr na tomto ministerstvu porevoluční doby.

Rožnovák - Profil | So 3.10.2020 9:41:59

no konečně ze strany státu nějaký zveřejněný business plán co dál, snad to uklidní i veřejnost která si někdy mylslí že rybáři budou sypat urychleně ryby vomať do mrtvé řeky kde je napadne po tunách.