Diskuse k článku: Potřebují ryby klid?

Diskuse k článku Potřebují ryby klid?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 6.4.2020

Peťas - Profil | St 15.4.2020 13:29:36

Pěn_a >> teoreticky by na tom něco mohlo být :)

Pěn_a - Profil | St 15.4.2020 6:43:02

O tom psal už Ota Pavel ve své knížce. Při lovu candátů na Berounce tam přišel jeden místní, tak trochu blázen a před lovem začal do vody házet kameny. Když se ho ptali proč to dělá a plaší ryby, tak jim řekl, že candáti sedí v tišinách na dně a po tom rachotu se rozjedou a začnou lovit. A měl pravdu, zachytali si dobře všichni. Asi je někdy potřeba ty ryby rozhýbat, třeba i hlukem :-)

Martin M. - Profil | Út 14.4.2020 10:21:47

MachiBV >> ja jednou sedel u ricky a par metru za mnou projel po asfaltce traktor a tahnul za sebou takove ty velike plechove valce z pole. Hluk a buraceni hrozny. Ryby totalne ve stresu se snazily naplavat na holy breh, vsude se mrskaly stovky ryb a nektere i plavaly chvili "omracene" po hladine. Asi kdyby tam jezdil casteji, tak si take zvyknou.

vlaboc - Profil | Út 14.4.2020 9:57:32

Vyzkoušel jsem si to v extrémních podmínkách. V Itálii na kanálu seděli dědové s plavanou přímo pod železničním mostem naproti přístavu a nevadilo to. Já chytal pod železničním mostem v Mokropsech a nevadilo to. Chytal jsem i v Praze uprostřed města, ale to vadilo mně. Jenže taky jsem chytal na tůni a tam vadilo úplně všechno. V pátek jsem byl na Berounce 1. Naproti mně seděli dva feedráci a pořád prehazovali. Nechytili nic. Já za 3 hodiny chytil 5 kapříků a 1 tlouště. Asi to plašili směrem ke mně.

MachiBV - Profil | Út 14.4.2020 6:33:20

Chytával jsem na ričce, kdy mi za zády projížděly nakladní vlaky s uhlím až se mi roklepal prut a na vodě se dělaly vlnky, ale jak se píše v článku, ryby si zvyknou.

já 2 - Profil | Ne 12.4.2020 19:45:57

Hezký článek by byl, potřebuje rybář klid?

el.ou - Profil | Ne 12.4.2020 15:06:03

Milan Tychler - >> Článek mě potěšil, zavzpomínal jsem. Tady jsem vyrůstal. Kolem mostu měl děda několik záborů, kde jsme sušili sena pro králíky. Jako špunta mě tady o velikonocích učil děda dělat první píšťalky z vrby. Jako kluk jsem tu párkrát zašel na ryby, bez valného úspěch. Pár tloušťů, nic víc. Šance byla jedině z mostu na kobylku :) Na podzim řekou tekl neskutečně odporný šlem. Nevoněla. Dnes je hezčí a plná ryb. Nedávno jsme seděli s kamarádem o něco výš. Přijela bubnující dračí loď, otočila se nám přímo na ,,fleku,,. Omlouvali se. Neměli za co, řeka tu je pro všechny. Za půl hodiny jelci a kapři brali jako by se nic nestalo. Před nedávnem jsem někde četl informaci, že bubnování na dračích lodích ve snaze vyhovět rybářům ukončí. Svět není zlý když si vzájemně necháme prostor.

LudoO - Profil | Čt 9.4.2020 17:29:14

Chodíval jsem na pstruhy na menší říčku. Nejlepší bylo jít proti proudu a hodit nástrahu někam výš, kde jsem pstruha neočekával a stáhnout ji po proudu tam, kde jsem pstruha očekával. Párkrát jsem viděl, když sem hodil nástrahu blízko k pstruhovi, že odplul. Proto tvrdím, že náraz nástrahy blízko pstruha jej vyplaší.

tomvec - Profil | St 8.4.2020 22:26:30

Na YT jsou krásná videa z rybaření na kanálech ve městech třeba v Anglii a v Holandsku, lodě jezdí, mosty se zvedají, okolo čilý ruch a ryby berou, jak kapříci, tak dravci.

€mo - Profil | St 8.4.2020 21:54:06

Celkom zaujímavá téma. Dodnes nemám jasno v tom do akej miery to život ryby a jej aktivitu ovplyvňuje. Teraz chodím na ryby väčšinou s deťmi a tie zrovna ticho nie sú, ale rybám to nejak zásadne nevadí. Zrejme to bude naozaj od revíru.

jurasoft - Profil | St 8.4.2020 21:40:25

Spíš bych se zabýval jinou otázkou. Jak se na dívá ryba co ji někdo tahá z vody a na vzduchu (což je pro ni něco co vůbec nezná) se s ní někdo fotí i dost dlouho aby fotka byla co nejlepší. Bral bych to jako srovnatelné s tím, kdyby jsi byl s vnoučaty v Chorvatsku a nejdou připlaval žralok, popadl tvou vnučku za nohu a odtáhl by ji kilometr daleko a 100 metrů hluboko a tam ji pustil. A nic jiného by jí neudělal. A nebo to kdyby jsi byl s nimi v lese na houbách. přihnala by se smečka vlků a hnala by tvého vnuka pár desítek kilometrů a tak by ho jen ochcala a s vitím odběhla. a nebo kdyby místo olova nakrmili lovci jelena gps navigátorem a pak ho na koních motorkách , čtyřkolkách hnali desítka kilometrů jen proto aby mu pak gps odebrali a vyfotili se s ním. To bych bral jako srovnatelnou spravedlnost světa. Nebo by mohli být i války sportovní. Jak ale na to?