Diskuse k článku: Pohár předsedy ČRS v lovu kapra 2018

Autor diskuse: Miras - Profil , 5.4.2019

Miras - Profil | Po 8.4.2019 7:41:15

Závody na Račicích 2019 jsem po loňské zkušenosti podmínil vyřešením lan. Byť byla spuštěná ke dnu, nebylo to dobré a dost se trhalo.
Letos to bude jiné - bude se chytat na 80% šíře kanálu, odkud však budou lana zcela stažena. Raději bych měl k dispozici celou šíři kanálu, ale i toto se mi zdá být rozumný kompromis. Svým způsobem by mohla vzniknout u druhého břehu klidová zóna, kde by ryby mohly volně proplouvat, aniž by narážely na vlasce.
Minulé pondělí jsem se dohodl na variantě 80% vody bez lan s vedením račického areálu a hned ve čtvtek nám termín posvětila i Rada ČRS. Konečně mohou přípravy naplno vypuknout.

linba - Profil | Ne 7.4.2019 23:31:54

martas_cl >> Na lanech jsou zavěšeny boje na označení dráhy lodí. Je jich tam asi 6 po celé délce kanalu a pak jsou tam příčné lana,která označují vzdalenost po 500ti stech metrech. Na závody to bylo spuštěno ke dnu, ale ty příčné byla málo a lana neseděla na dně jak by měla a byl problém vyndat rybu z vody. Poprvé za život mě došla olova a musela dorazit pomoc z domova z novou zásobou. Jinak hezký závod až na ty lana.

martas_cl - Profil | Ne 7.4.2019 21:24:25

Jak to tam je s těma lanama, nějak jsem to z toho článku nepochopil a nikdy jsem tam nechytal. Ty jsou natažený pod hladinou nebo tam leží úplně na dně? A jak tam jsou teď mimo závody?

Dědek - Profil | So 6.4.2019 0:11:00

málo který závod, jsem tady na MRKu sledoval takřka přímém přenosu. Tento jsem sledoval s velkým zájmem, jak se to celé povede. Z velké částí i kvůli Magic Team :-))

Budu se zase těšit na letošek. Dobrá práce, opravdu. A držím palce!