Diskuse k článku: Top nástrahy na tlouště - 1. díl

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 12.8.2017

kryštof 1 - Profil | St 22.12.2021 19:23:39

dobrý článek ale mně se ověřila jako nejlepší nástraha půlka švestky brali mi na ni i jelci 60cm

MAXXSKATER - Profil | Čt 17.8.2017 8:29:06

Pěkný článek ... Je to pro mne taková vzpomínka na mládí nebo spíše i až na dětství. :-) Jelikož nebylo moc možností jezdit na nějaké větší vody, tak jsem hodně chytával u nás na menší řece na Chrudimce, kde bylo tloušťů opravdu hodně včetně těch velkých. Jako nástraha byla asi vůbec nejlepší celá živá rybička, což jenom dokazuje, jak je každá voda alespoň trošku jiná. Dneska už tady těch větších tloušťů taky tolik není, jako jich bylo dříve, ale stejně jsem jich asi "přechytanej" až do konce svého života. :-)

Nevyn - Profil | Út 15.8.2017 20:06:10

tym >> Tak mi napiste SZ a ja Vas nasmeruju.

Twen - Profil | Po 14.8.2017 21:23:53

Už mi chybí ta dřívější šoulačka na jelce. Hodně. svačinky višně a rohlíku namáznutý játrovou paštikou taky nebyl k zahození nebo večerní opatrné muškaření s malým průhledným žluto bílým strýmrem v proudech.

chubkiller - Profil | Po 14.8.2017 17:23:25

Hezký článek. Já chytám tlouště od svých 13 let a souhlas ve všem. V posledních letech se všichni ženou za velkými kapry nebo dravci. Já preferuji lov na plavanou a položenou s přírodními nástrahami. Je to mnohdy složitější, než si koupit pytlík boiliesu (sehnat třešně, nakrájet játra, připravit sýrové těsto), ale má to něco do sebe a baví mě to. Stále více však pozoruji úbytek větších ryb (nad 60 cm). Ovšem je také nutné rybu najít a ne jen spoléhat na to, že "tady přece vždycky byli, tak je musím vysedět." Já většinou nechytám na jednom místě déle jak 20-30minut. Z 90% pokud nezabere do 10 minut, tak jim dám ještě chvilku šanci a pak jdu jinam. Jo a jinak velká kobylka a larva motýla (pokud možno velká) jsou top. A z potravinářských nástrah ještě lančmít!!! Ať vám berou ty "šedesátky":)

tym - Profil | Po 14.8.2017 15:47:54

Nevyn >> No jo, výjimky naštěstí stále existují. Bohužel, spousta vod je vyrabovaná naprosto totálně ... :-( . U Brna budu celý příští týden ... :-)

Nevyn - Profil | Po 14.8.2017 14:59:05

Clanek pekny. Jatra vyzkousim. A testo taky prubnu. Jinak na zacatku clanku pisete, ze driv byli velci tlousti v malych potocich a ted uz nejsou. Pravda, ale v jednom se jich jeste par desitek najde a k tomu nekolik slusnych stik. Az pojedete nekdy do Brna, tak napiste. Za clanek diky

up_er - Profil | Po 14.8.2017 12:13:12

Krása. Tloušť je vděčná a krásná ryba. Já chytám u nás běžně tlouště kolem 50cm na suchou, mokrou i streamer. A to je poměrně malá řeka.

Vítek - Profil | Po 14.8.2017 10:57:22

Třešinka je účinná i splavaná bez splávku, jenom na cit s volným vlascem. A umělá muška - broučci z pavího peří, i třebas na háčku 8-6.Ovšem jak přes den, i navečer až do setmění, kdy se jelec neostýchá na mělčinu.

splavek - Profil | Po 14.8.2017 9:45:52

Sharry >> Přesně jak píšeš.Každý rybář by se měl v první řadě naučit chytat uplně těmi nejjednoušími technikami a na obyčejné nástrahy, to je ta pravá škola k nezaplacení. A na těchto základech dál stavět, třeba i tu těžkou kaprařinu. Plavaná, lehká položená, nebo v dnešní době feedr(který osobně řadím do lehké položené), to jsou ty nejlépe zdokonalující metody. Začít tím, že týden čekám na jeden záběr od bigfish, je spíš frustrující a demotivující. Aspoň pro mně osobně, to radši budu celý den chytat "čudly" , než bych seděl u vody a ohryzal si nehty nudou až na kost. Ono se i mezi těmi "čudlami" urodí, že se jeden nestačí divit.

Nixn - Profil | Po 14.8.2017 8:54:25

Za mě super článek. Když sem byl malej každé léto sem trávil u Berounky a něco sem se jich nachytal. Malá červená rotačka, smotanej rohlíček na splaveček nebo žížalky osobák mam 57cm. Bohužel jak zde píše autor v poslední době jsem rád za 30cm a když chytim dva do dne v této velikosti.

Majloo - Profil | Ne 13.8.2017 23:06:33

Já bych řekl že top nástraha na tlouště je nymfa, muška, ale to je trošku jiná kategorie lovu, že by o tom byl další díl..?? :-)
Petrův zdar!

Sharry - Profil | Ne 13.8.2017 21:58:37

Fajn info , clanek za jedna,;-) ostatne jako vetsina Milanovych clanku. Nebal bych se to nazvat klasickou " Tychlerovku" ~ rady, tipy, triky, moznosti. ;-) Pro zacinajici rybare pecka! A v nekterych clancich si i zkusenejsi najdou to " nove" co muzou vyzkouset. A navic, alespon se nekteri z nas dozvi, ze existuje i neco jineho, nez peleta, kouliz , rovnatko, hlasic, bivak, stojan, atd.. Kdyz jsem partakum v robote co chytaji rok dva rekl , kolinko, krupka, rohlik, nedej boze brambor ..., cuceli na me jak puci! ;-) nactene meli same cipoviny o chytani kapru 10+ a s tim souvisejici montaze, krmeni, vybaveni atd. a klasicka rybarina jim nic nerikala..., po par vychazkach rekli, ze to byla chyba a pristi rok uz papiry neberou.
Kdyz jsem je vzal parkrat k vode na cejny, karasy, kapriky na feedrik ci plavacku na "obycejne nastrahy", neuveritelne rychle je to chytilo. Takze takovych to clanku jen vice ;-))

Twen - Profil | Ne 13.8.2017 21:34:08

Na tento měsíc bych vsadil na sýr, není nad to tahat jednoho za druhým, chytám i na ty téměř tekuté, jen se musi určitou fintou udržet na háčku. staří ví.

jirka25 - Profil | Ne 13.8.2017 19:34:22

Ať si každý chytá jak chce ,nechápu proč se pořád někde naráží na kapraře...ne každý sedí u vody u grilu a lije do sebe litry alkoholu...a má to nejdražší a top vybavení ...nesmysl.Článek nic moc a nic co by průměrný rybář neznal ,hlavně trošku srazit ty mladší no :-)

Pepé - Vsetín - Profil | Ne 13.8.2017 13:57:37

tym >> Milan Tychler - >> Ahoj Milane, to těsto vyzkouším, něco podobného (možná také stejné) jsem viděl ve videu Martina Bowlera. Tuším to bylo ono... Článek pěkný! Dík!

splavek - Profil | Ne 13.8.2017 11:59:19

tym >> Milan Tychler - >> Jak píšeš v jednom odstavci článku o chytání kaprů za pomoci té skvělé techniky a elektroniky. Pro mně osobně to je také taková chudá rybařina o ničem, je mi jasné že spoustě lidí se to líbí natraží pruty do stojanů a ostatní více méně svěří technice a mezi různými radovankami, grilováním a mejdanem, tak trochu možná i chytají ryby. Přijde mi divné natražit průty a sedět od nich x metrů a čekat na pípání. Holt proti gustu žádný dišputát.
Jakýto nebetyčný rozdíl a to dobrodružství, chytání tloušťu šoulačkou ,a již výše v článku zmíněné nástrahy (osobně z nich preferuji třešně,višně a ta kuřecí játra). Jen škoda, že těch velkých tloušťu jaksi ubývá a menší vody začínají být na ryby takové jakési jalové.
Možná to i je kromě relamě-mediální masáži důvod proč převládá taková ta kaprařina. Další důvod může být určitá lenost rybářů, možná je to i tím, že se ta naše "ryba domácí" až nezdravě preferuje a glorifikuje , kdo ví.
Skvělý článek o chytání ryb, prostě základ rybařiny , na kterém se dá a hlavné má stavět.

rum s kolou - Profil | Ne 13.8.2017 8:33:47

Super článek :) Já je ještě chodim chytat na luční kobylku, dvacet čísel vody, splávek bez olůvka a pustit po proudu.

Jozef K. - Profil | Ne 13.8.2017 8:23:04

Tu je tiez zaujimavy sposob nastrazovania peciva pod hacik