Poznatky z vyhodnocování statistiky úlovků

Autor diskuse: CharlieTrapper - Profil , 11.4.2017

otoš - Profil | Čt 13.4.2017 18:56:10

...že bych se reinkarnoval do padesátých let minulého století?...když to tak čtu...Samý to paragraf...:-)
Taky se dopisovalo kolik místní kolchoz vypěstoval obilí i dojnic...i když to pravda nebyla....

FRANK71 - Profil | St 12.4.2017 18:02:46

Maxwell >> jak by jsi to lépe napsal, aby to nevyznělo ...?

Džoncek - Profil | St 12.4.2017 13:59:05

FRANK71 >> buď konkrétní slávisto :)

hraji - Profil | St 12.4.2017 13:53:10

Džoncek >> nedokážu vysledovat linku tvého uvažování. Proč jsi členem tak zločinného spolku? Když mi soused řekne, abych šidil stát na dani, je to pro mě důvod šidit stát na dani? Copak člen ČRS nemá vlastní rozum, aby situaci zvážil?

FRANK71 - Profil | St 12.4.2017 13:49:38

Džoncek >> co lžeš ty debile.

Džoncek - Profil | St 12.4.2017 13:40:57

hraji >> No vyplývá mi z toho jedno....činnost svazu je už na stejné úrovni jako činnost poslanecké sněmovny. Hážem horký brambor, dokud nevychladne a lidé? Ti jsou nám ukradení :) Budeme je k něčemu nabádat a pak jim dáme přes prsty. Jak jednoduché :)

hraji - Profil | St 12.4.2017 13:17:26

Maxwell >> já nezpochybňuji tvůj pocit, ale musíme vycházet z toho, že soud, a nikdo jiný to řešit nemůže, musí posuzovat fakta. Prokázat úmysl je velmi těžké, zvlášť pokud se vyšetřuje ex post. Protože pokud není někde zápis o tom, že se výbor usnesl, že budou navádět členy k přestupkům, asi těžko se někdo přizná. O smysluplnosti redistribuce nemohu diskutovat, nikdy jsem ji nepochopil.

hraji - Profil | St 12.4.2017 13:14:55

Džoncek >> RS není součástí svazu. Svaz RS neustanovuje a ani ji neodvolává, povinnosti a práva RS určuje zákon, nikoliv svazové předpisy.
Tvoje konstatování o činnosti RS je stejně nedomyšlené, jako tvrzení, že zvýšením počtu policistů vymýtíme kriminalitu. Sám asi cítíš, že to je hloupost. V ČR je 300 000 rybářů, kteří mohou současně lovit na desítkách tisíc hektarech revírů. Kdo by je uhlídal? Ti dobrovolníci, neplacení, co to dělají při zaměstnání?
Prokázání chybného zápisu je složité, ale to nic nemění na tom, že vina je na tom, kdo ty zápisy chybně provádí. Je sranda, když rybář v měsíci, kdy mrzne až praští a všechny vody jsou pod ledem, vykazuje denně úlovek dvou kaprů. Asi by nedalo moc práce zjistit, zda byl revír uvedený v popisu zamrzlý nebo ne.

Maxwell - Profil | St 12.4.2017 13:05:56

hraji >> Ten letáček jsem dostal ke své povolence taky a mám ho schovaný...ano je napsaný tak, aby byl právně nenapadnutelný (možná), ale také zároveň je napsaný tak, aby každý pochopil, že čím více ryb zapíše, tím více se bude vysazovat....respektive více peněz MO dostane...
Z mého pohledu by se zarybněnost měla měřit nějakým smysluplnějším způsobem....

Džoncek - Profil | St 12.4.2017 12:59:50

hraji >> a jak tomu rybáři dokážou, že to opravdu nechytil ?? Někdo nést odpovědnost musí a myslím si, že rozhodně to nebylo z hlavy rybáře, který si řekl budu psát každý den dva kapry, víc toho nasadí. Sami lidé z MO tvrdili, že je k tomu nabádali, že bude více ryb a těch povolenek takto vyplněných je více a zase v jedné MO. Jedna věc je odpovědnost rybáře, druhá odpovědnost MO. Kdyby začala fungovat RS tak jak má dalo by se tomu předejít a né to řešit, až je vše pozdě u sumarizace. Z mých cca 130 vycházek 1x kontrola RS, kolega skoro se 150 tři roky nepotkal RS, tak je chyba opět v MO a né v rybářích :) Když nebude důsledná kontrola, můžu si tam psát denně kapra a nikdo mi nic nedokáže a budu mít vše na háku a myslet si, že o to více vysadí....

hraji - Profil | St 12.4.2017 12:48:14

Džoncek >> měl bys ve své úvaze postupovat logicky. Pak se můžeš dobrat nějakých závěrů. Nezapisování správných údajů do povolenky je přestupek, a toho se dopouští rybář, tedy zodpovídá za něj rybář. Pokud se dá hodnotit ten letáček jako návod ke spáchání přestupku, pak MO nese zodpovědnost pouze za tohle navádění. Ale jsem přesvědčen, že se bude jen těžko prokazovat zlý úmysl ovlivnit rybáře, aby zapisovali ryby, které vůbec nechytili. V textu toho letáčku totiž nic takového není, pouze apel, aby členové zapisovali poctivě všechny ponechané ryby. Takže zase je v tom jen ten rybář, který zapisuje nesmysly.

Džoncek - Profil | St 12.4.2017 12:18:52

Pražská MO k tomu přímo nabádala a posílala letáčky, aby zapisovali fiktivně, tomu bych říkal nezákonné obohacování a poslal na ně audit. Nevím proč míří na ty poslední a to klasické rybáře, když jim k tomu stejně někdo musel dát podnět z vyšších míst takže z MO. A pokud si někdo myslí, čím vic ryb zapíšu, tím víc vysadí tak je to čistý nesmysl. Dostanou akorát více peněz a je pouze na MO jestli si je vysype rovnou do kapsy nebo je nějak účelně použije. Spíše si je strčí do kapsy.....Začal bych spíše kontrolovat MO než rybáře, v některých nabádají k tomu, aby se zbytek povolenky neproškrtával a samotného by mne zajímalo jestli si tam opravdu MO něco dopíše.Šíma bečí, ale prvně by si měli udělat pořádek v ČRS a až potom drbat za něco rybáře.....Rybáři tohle nevymysleli.

splávkař - Profil | St 12.4.2017 11:38:41

Pan předseda se čílí, že někdo zapsal ryby co v daném revíru nemohly být, bo za ty prachy co se vybraly na povolenkách, příspěvcích a brigádách se žádný takový ryby nekoupily. Kdo by to měl vědět líp, že?

Gančo - Profil | St 12.4.2017 11:18:48

Jsem zvědav, jak svaz, správní orgán, nebo dokonce orgán činný v trestním řízení bude prokazovat, že ten člověk ty ryby opravdu nechytl, na to bych si koupil první řadu.

Sa(l)micka - Profil | St 12.4.2017 11:12:10

Tak to je docela mazec, kor když by o schůzi takovýho hejhulu vyhlásili jako že hodně nachytal.