Do kormorány zdecimovaných řek vracejí rybáři život

Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 14.10.2016

kakr - Profil | Po 17.10.2016 14:06:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zřejmě někdo objevil Ameriku.
Reofilní ryby se uměle vytírají a odchovávají do velikosti ročka, někdy dvouročka více jak 30 let......vanička ostroretek nasazených včera. Nebyla jedna.......

Honza7 - Profil | Pá 14.10.2016 22:42:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tohle je velmi zajímavý článek a je na něm vidět, že každý ÚS má jiný pohled na problémy, které rybáře tíží. Jsem rád, že se najdou ÚS ČRS, které mají vlastní cestu a nevidí smysl své činnosti pouze v podbízivé politice členské základny.
Jsou regiony kde je skloňován pouze kapr s pstruhem duhovým. Ostatní druhy ryb, které se do revírů vysadí netvoří ani 20 % toho co se do našich vod vysadí v rámci kapra a pstruha duhového . Snaha o udržení původních rybích druhů v našich vodách vystřídala "ekonomika" a to i za cenu, že se dovezou ryby z míst které jsou zasaženy VHS a nebo jiným virovým onemocněním. V mnoha MO ČRS byly zrušeny rybí líhně a tak z genetického hlediska původní ryby mizí z dané lokality a jsou nahrazovány sice za stejný rybí druh, ale nepůvodní formu, která má v některých místech problém se přizpůsobit.
Doplnil bych akorát autora článku v tom, že nejde pouze o zachování původních druhů ryb, ale jde především o to, že naše původní druhy ryb mají v přírodě svůj biologický význam. V mnoha případech plní svoji úlohu v potravním řetězci z jednoho pohledu a v druhém případě svojí činnosti tyto ryby dokážou udržet v dané lokalitě rovnováhu, která by jinak byla narušena a vedla by možná k nezvratným změnám.