Diskuse k článku: Nástraha, která není in…

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 7.10.2013

paalo - Profil | So 23.8.2014 20:52:05

tym >> Zdravim,ten dip z česneku v jakém poměru ho mám namíchat?

Carolina del Norte - Profil | Čt 10.10.2013 13:31:58

Looki >> Tak to jsi vedle jak tá jedle. Možná ne na molitan (čemu vlastně tak říkáš???), ale na pěnové hmoty (psal jsem o ucpávkách z líné pěny do uší) chytá mnoho rybářů. Proč se ti to nelíbí? A blinkry, voblery, mušky? To nje všechno echt přírodní žrádlo?
On Tychler musí psát každej tejden článeki a někdy nemá o čem. Tak píše o blbostech, jako jsou ty koulke z friťáku. Já bych do do huby nevzal.
Příští tejden objeví zase těsto, potom brambor, potom žížalu.
Možná i rum, že Milane?
Je dobrej, vo tom potom, ale píše někdy, aby psal.

Looki - Profil | Čt 10.10.2013 8:56:34

Bečetka >> To se mi snad jen zda!!!! Tak znova a cti to tisickrat.Ta umela hmota je uvedena s nadsazkou,pochybuju ze by nekdo chytal na molitan.A uz vubec nechapu,jak si k tomu dosel.Znova,tentokrat jen pro tebe: pokud bych chtel chytat jen dipem,tak pak muzu pouzit onu dipnutou zavarku, nebo (a ted ta nadsazka) chytat rovnou na molitan. Kazdy blb snad radeji nadipuje zavarku, nez molitan,ale ve vysledku je to stejne jedno,protoze chyta uz jen ten dip.
Lepe uz to vysvetlit asi nepujde,tak pokud to nepochopis,uz ti to jinak vysvetlit nedovedu :-))

Apropo...dipovani pro me neznamena zatraktivnovani nastrahy,protoze dipovani postrada jakykoliv vyznam pouzivat puvodni nastrahu (rohlik,puffi atd...).Neco jineho je nastrahy kombinovat napriklad
kuku+rohlik, tam uz voní obe nastrahy a obě se louhoujou stejne a ne ze jedna prebije druhou.
Jinak na leto je super dip (on je to vlastne olej,ale funkci dipu asi simuluje) konopny olej!!! ten previt vetsinou funguje i kdyz nejdou kostaky.

Bečetka - Profil | Čt 10.10.2013 8:18:38

Looki >> Já vim, jaks to myslel. Samozřejmě když se nadipuje zavářka, chytá spíš ten dip. Ale je to něco proti něčemu? Musím kvůli tomu hned uvažovat o nastražování molitanu - taková kravina? Já jako dítě dipoval kostky rohlíku jahodou, protože samotnej dip nastražit nejde a budu kvůli tomu nastražovat pur pěnu? Je mi potom jedno, že rohlík už nechytá, ale víc ta jahoda.

Tyhle problémy bych chtěl mít.

Carolina del Norte - Profil | Čt 10.10.2013 5:36:22

Looki >> Máš pravdu. Stejnou službu, jako tyhle kuličky, spíš lepší, udělají psí granule, puffi, či pukaná kukuřice. Tytou "kuličky" mají i vlastní aroma. Pravdu máš s tou pěnou. Už kdysi před 20 lety, ale občas i teď, se bavím tak, že kuličky, či spíš mnohostěny vystřihnu z protihlukových ucpávek do uší výrazně žluté, či oranžové barvy, bez chuti a bez zápachu. Ani od fritovacího svinstva nejsou umaštěné. Je to taková lenivá pěnová hmota, která perfektně drží aroma dipu a perfektně drží i na háčku, či na vlákně. Vydrží ti to někdy bez porušení celý den. Stači občas zase dochutit.

Looki - Profil | St 9.10.2013 21:11:30

Bečetka >> ja prece nepisu at se chyta na ty ruzne peny,ale... uz me to nebavi,precti si to stokrat a snad pochopis jak jsem to myslel.

kuba79 - Profil | St 9.10.2013 20:09:30

Fajn nástraha za pár kaček.Dobrý jsou i krokety a používám i starí dobrý kolínka se strouhankou a nebo v česneku..

Bečetka - Profil | St 9.10.2013 20:06:37

Looki >> Kdybych byl na rybác se zavářkou a ryby na to moc nešly, asi bych spíš dipoval tu zavářku než molitan, PUR pěnu a já nevim, co tu ještě padlo, prostě proto, že molitan ani pur pěnu na ryby nenosím a ani bych to neházel do vody. To jsou úplně umělé úvahy...

Kruan - Profil | St 9.10.2013 20:00:27

Pekny clanek. Taky jsem to zkousel. Ale kulicky praskaly a kdyz jsem je vlhcil,tak byly zase moc mekke. Ale ten cesnekovy dip zkusim na kosticky chleba. To se ryby umlatej :)

Looki - Profil | St 9.10.2013 16:14:06

tym >> asi jsem to napsal tak,ze to nikdo nechape. Chci tim rict...chytat na zavarku je fajn (i ja chytam), ale proc ji dipovat?pri dipnuti pak zavarka pozbude jakykoliv smysl a v tom pripade budu uz stražit jen na ten Dip.No a v takovem pripade tam nemusim davat zavarku (je ale jedno co na hacku bude jestli rohlik,chleba ci ona zavarka) a muzu tam prasknout rovnou kus nadipovaneho molitanu.Uz to chapete? Kdyz mam chytat na zavarku,tak na ni chytam a nedipuju ji.Ja to nepsal jako vysměch,ale jako postřech.Dalsi priklad...chytam na rohlik a mam malo zaberu... fajn tedy, rohlik dipnu cesnekem zabery se zvysi a ja budu spokojeny.Uz ale nehraje roli co je nosicem toho dipu, protoze rybu zajima jen ten dip a nejaky rohlik ji je u ř. otvoru. Ja taky nastrahu obcas zatraktivnim dipem,ale je mi jasne ze chytam uz jen na ten dip.Puvodni chut nastrahy (napr. zavarky) v těch chemickych fujtajblech uplne zanikne.
Treba u kapraru to je jedno,protoze oni dipujou taky,ale jim tam nastraha lezi i nekolik hodin a dip se casem vyluhuje a chutovou stopu dipu nahradi postupne puvodni chut pelety (napriklad).Takze pokud se rybam nezamlouva chut dipu,tak si muzou smlsnout na vyluhovane pelete samotne.Je to jednoduche jak facka.
Mimochodem, zkousel jsem delat cesnek louhovany v alkoholu a vyslendy dip me nadchnul.Z nejakeho duvodu alkohol ryby pritahuje a cesnek to jen podtrhne.Vim ze ten alkohol tam vydrzi jen kratce protoze vyprcha,ale i tak to funguje.Mozna ten alkohol ma zaklad nekde ve kvasici potrave co je na dne....kocne podobny efekt asi pouziva tzv. magistralova kukurice (kvasena).

tym - Profil | St 9.10.2013 6:51:12

Looki >>
Nechápu co je na tom složitého. Prostě chytám na zavářku a je to třeba bezva, ale každý den je jiný a i rybí chutě se mění. Pokud mám pocit, že právě v tu chvíli ryby zavářku právě příliš neakceptují, tak na ni prostě něco kápnu. Zavářka je totiž skvělá i v tom, že do sebe na rozdíl od nějakých plastů tekutiny opravdu nasákne a drží je. Zkusím pár kuliček a pokud to nefunguje, stále se mohu vrátit k zavářce ......

Bečetka - Profil | Út 8.10.2013 20:44:01

Looki >> něco jako nosič dipu použít musíš - leda by sis z toho dipu vytvořil těsto :-) imho pak ta kulička voní směsí toho dipu a svého těsta, dip převažuje. Není třeba vymejšlet jinej úmělej nosič, když roli PUR pěny může hrát ta zavářka :-D

Looki - Profil | Út 8.10.2013 20:27:48

docela me zajima, proc vsichni vsechno dipujou.Naco dipovat tyto kulicky, kdyz mi budou ve vode smrdet tim dipem? to tam muzu rovnou napichnout nejakou pur pěnu a dipovat jen ji.co ma za smysl chytat na zavarkove kulicky, kdyz mi budou plnit roli tak akurat nosiče dipu? ne vazne odpovezte nekdo a smrtelne vazne. Ja taky pouzivam dipy, proto me zajima smysl pouzivat nastrahu jako nosice dipu (vůně).

Bečetka - Profil | Út 8.10.2013 19:25:04

K2600S >> Podle mě to tak úplně není, spíš se ta vůně imho smísí. Ty matroše bych já osobně neriskoval, co kdyby to ryba náhodou sežrala...

mipa - Profil | Út 8.10.2013 19:19:24

"polévkové kuličky" je dobrá nástraha a šlapou na všech typech vod ... používají se hromadu let a tak se o nich snad dá již s nadsázkou říct, že je to účinná "retro" nástraha - podobně jako mnoho dalších :-)))

K2600S - Profil | Út 8.10.2013 19:00:20

Stale mi prijde, ze v momente kdy se nastraha namoci do nejakeho dipu tak chyta dip a ne nastraha. tim padem je jedno jestli je to kostka molitanu v nejakem dipu nebo gumova kulicka. Pristi rok to vyzkousim (chytat na gumovou kulicku, dreveny koralek, korek... machanou v nejake vonave tekutine)... A uvidi se ;-)

MAXXSKATER - Profil | Út 8.10.2013 16:58:45

tym >> Milan Tychler - >> Osvědčená a léty prověřená nástraha. Ačkoliv patřím asi k té mladší rybářské generaci, tak na tyto polévkové kuličky tady chytáme také pomalu všichni. Přirovnal bych ji ke klasické foukané pšenici, co se týče úspěšnosti, když ryby nereagují na jiné nástrahy, tak na tyto se většinou přece jen nějaká ta ryby podaří. Polévkové kuličky postříkám pomocí polévkové koření Maggi nebo Vitana. Minulý rok jsem zkoušel jeden tekutý medový dip a ryby na ně reagovaly lépe než rohlíkové boilie, extrudy a další věci v medu. :-) Jinak článek za 1, možná si spousta rybářů uvědomí, že nemusí do rybářských cpát měsíčně spousta peněz.

rybolovu zdar - Profil | Út 8.10.2013 16:58:02

zavářka to sú grutóny ?

tym - Profil | Út 8.10.2013 16:33:37

pytlák >>
Při chytání s zavářkou která plave používám výhradně krátký návazec a na rohlíkáče, které neplavou tak maximálně 25 cm a sestavu vždycky průběžku. Rohlíkáče nastražuji vždy na vlasový přívěs. Tu šňůrku co tam je nepoužívám

pytlák - Profil | Út 8.10.2013 16:20:04

tym >> Milan Tychler - >> Chtěl bych se zeptat, jestli jsi zkoušel tuto nástrahu nebo třeba ty rohlíkáče i s klasickou montáží (průběžka, páter) kde se používá delší návazec? Případně jak to bralo, pokud nebyla nástraha těsně u krmítka (nad krmítkem) jako je v tomto případě. Díky

Lubo - Profil | Út 8.10.2013 16:00:46

Asi tady "zvednu ze židle" nějaké ty autorovy ortodoxní fanošky těchto článků, ale připadá mi to pořád na jedno brdo. Chápu, že psát něco nového je dnes problém, skoro vše už tu bylo. Ale omílat to samé pořád dokola a psát za každou cenu, je dle mne devalvace dobrého jména uznávaného odborníka, které si autor za ty roky vybudoval.

Zdenek27 - Profil | Út 8.10.2013 15:16:36

Krásný článek. Díky moc dávám za 1.

zvědavec - Profil | Út 8.10.2013 13:22:25

Perfektí článek, zavářku jsem sebou nikdy tahat nepřestal a občas se mi to vyplatilo. Jen to dipování jsem nějak opominul, ale napravím to. :-)))

JaLi - Profil | Út 8.10.2013 12:45:45

tym >> Milan Tychler - >> Krásný článek jako vždy za jedna. Myslím, že v jednoduchosti je krása, rád to vyzkouším.

Anýzový dědek - Profil | Út 8.10.2013 11:01:48

tym >> Milan Tychler - >> Dávali jsme je do rozdělaného šrotu, aby navlhly a chytly i nějakou vůni.Chytají do dnes, ale dost špatně se shánějí.

Bečetka - Profil | Út 8.10.2013 10:17:00

Diky za imspiraci, nevedel jsem, ze takove kulicky existuji. Objevovani novych levnych nastrah je sport, ktery me bavi.

pavloš - Profil | Út 8.10.2013 8:23:51

tym >> Milan Tychler - >> díky za inspiraci, zavářku seženu a až se dostanu k vodě vyzkouším, jinak díky za článek, který je jako vždy za 1

rumi7 - Profil | Út 8.10.2013 7:40:51

tym >> Milan Tychler - >> jj,je to jako se vrátit na začátek.taky jsem na ně kdysi chytával,ale to už je hoooodně dávno.njn,jsme všichni zřejmě ovlivněni dobou a třeba i reklamou,ale už se moc asi nechytá na klasický kolínko,brambor,na pařenou housku,atd.....pěkný článek,díky za připomenutí,dávám za 1

Martin St. - Profil | Út 8.10.2013 6:55:19

tym >> Milan Tychler - >> Skvělý článek! Na zavářku chytám a berou na ní. Jen mě nikdy nenapadlo ji nadipovat...

korpss - Profil | Po 7.10.2013 23:53:33

SlavnýLovecPampalini >> Musíš je nechat trochu navlhnout v krmení,trochu změknou, nebubou ti praskat ani padat s háčku při náhozu,také jsem měl kdysi stejný problém,pak mi to poradil jeden pán a bylo vše v pořádku.

SlavnýLovecPampalini - Profil | Po 7.10.2013 22:26:09

tym >> Milan Tychler - >> mě vždycky praskaly, nevím čím to bylo, ale vzdal jsem to, radši jsem chytal na jiný nástrahy